Baltās lūpas pekāru bildes un fakti

Pekārijs ar baltām lūpāmPekārijs ar balto lūpu ( tayassu pecari ), ir ieguvis reputāciju Centrālamerikā un Dienvidamerikā kā visbīstamākā no pekāru sugām. Jāuzdod jautājums: “Kurš kuram ir bīstams?”, Jo pekari nemēģina būt kontaktā ar cilvēkiem. Cilvēki, kuru dzimtene ir Centrālā un Dienvidamerika, joprojām medī pekarus pēc pārtikas, un cilvēki jau ir iztīrījuši akriem lietus mežu, lai izveidotu konkurētspējīgas jaunas nozares vai barotu liellopus. Pekāri ar baltām lūpām nostāsies pret visiem, kas nokļūst pārāk tuvu viņu teritorijai. Baltā lūpu pekāru vēlamā teritorija atrodas lietus mežā, un, tā kā šī teritorija strauji sarūk, kāpēc gan lai viņi to neaizstāvētu tik agresīvi, cik vien iespējams?

Pekariņš ar baltu lūpu ir diezgan mazs, lai būtu tik agresīvs dzīvnieks. Pieaugušais pekars pie pleca (no 1,3 līdz 1,96 pēdām) stāvēs no 40 līdz 60 centimetriem, ķermeņa garums būs no 90 līdz 130 centimetriem (no 3 līdz 4,5 pēdām) un svars no 25 līdz 40 kilogramiem (55 līdz 88 mārciņas) . (Mayer, J.J. un R.M. Wetzel. 1987. Tayassu pecari. Zīdītāju sugas; 293: 1–7)) Šim dzīvniekam nav nagu, piemēram, lācim vai Puma . Tas izmanto savus asos ilkņus kā aizstāvību. Pat ar asiem ilkņiem vientuļš pekars nebūtu ieguvis agresijas reputāciju. Pekāri ar baltām lūpām labprāt ceļo lielos ganāmpulkos, un daži no šiem ganāmpulkiem var pārsniegt 300. Ja tiek uzbrukts vienam indivīdam ganāmpulkā, viss ganāmpulks skries aizstāvēt ievainoto indivīdu.

Pekaram ar balto lūpu ir liels diapazons, sākot no Meksikas dienvidaustrumiem līdz Argentīnas ziemeļiem, galvenokārt netraucētos lietus mežos. Tās skaits ir strauji samazinājies Centrālamerikā un Meksikā, un Salvadorā to jau uzskata par izmirušu. Maiks Bostons un citi Kostarikā uzskata, ka turpinās medības, jo tā ir apdraudēta suga. (Maiks Bostons-Osa Safari: baltā lūka pekari-in Osa Aventura)

Baltais lūpu pekars veido lielākus ganāmpulkus nekā jebkura cita pekāru suga, kurai ir kopīga daļa no tās teritorijas. Šie lielie ganāmpulki, kas reti ir mazāki par 50 īpatņiem, apgrūtina vienprātības iegūšanu par to, ka baltā lūpa ir apdraudēta. Šos lielos ganāmpulkus bieži var saost pirms to redzēšanas, jo tiem ir smaka, kas līdzīga smaka. Liels balto pekāru ganāmpulks var arī būt ļoti skaļš, ja draud. Viņi 'rej' un ar zobiem izdara pļāpājošus trokšņus. Ar smaržu, troksni un skaitu šie pekari var vairāk apdraudēt cilvēkus nekā cilvēki.

Liela daļa balto lūpu pekāru bijušā tropisko mežu biotopa jau ir pazudusi, to aizstāj industrializācija un ganību sagatavošana liellopiem. Šie salīdzinoši jaunie zemes izmantošanas veidi pekāru populācijām ir apdraudējuši daudz vairāk nekā jebkura mednieku grupa. Cerams, ka vairāk cilvēku iemācīsies cienīt baltā lūpu pekāra brīdinošās mizas un ļaus šim lietus mežu sargam paturēt to, kas palicis pāri tās teritorijai.

Baltā lūpu pekāra attēls Chrumps , licencēta saskaņā ar GFDL

Atslēgvārdi: balts , diennakts



Pekariņš ar balto lūpu ir vismazāk uzticams (LR / lc). Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Valstis
Argentīna , Beliza , Bolīvija , Brazīlija , Kolumbija , Ekvadora , Glābējs , Franču Gviāna , Gvatemala , Gajāna , Hondurasa , Meksika , Nikaragva , Panama , Paragvaja , Peru , Surinama , Urugvaja un Venecuēla
Pekāru biotopi ar baltām lūpām
Sausa savanna , Mežs , Mitra savanna , Savanna un Subtropu / tropu mitrā zemiene
Daži fakti par
Pekārijs ar baltām lūpām

Pieaugušo svars : 22 kg (48,4 mārciņas)



Maksimālais ilgmūžība : 29 gadi



Sievietes briedums: 548 dienas

Vīriešu briedums: 548 dienas

Grūtniecība: 158 dienas



Zīdīšana: 50 dienas

Metiena lielums: 2

Svars dzimšanas brīdī : 0,7 kg (1,54 mārciņas)



Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar W