Baltās auss oposuma attēli un fakti

Balta auss opossumBaltais ausis ( Didelphis albiventris ) ir neapdraudēta suga, kas dzīvo lielā daļā Dienvidamerikas un ir sastopama Venecuēlā, Gajānā, Paragvajā, Peru, Surinamā, Urugvajā, Bolīvijā, Brazīlijā, Ekvadorā, Argentīnā un citur. Tā ir parasti slīpēta mājvietu suga, kuru var atrast kokos, kad tā iet starp tām un ir piemērota alpīniste. Baltā auss Opossum svars ir apmēram 1-3 mārciņas. Baltais ausis Opossum ir mazs zīdītājdzīvnieku zīdītājs, kas ir pārklāts ar melnu kažokādu, ar baltiem aizsargmatiem, kas pārklāj seju, un ūsām dzīvnieka šaurā purna galos. Papildu baltu krāsu var atrast abās sejas pusēs, kas ved līdz ausīm, kuras arī ir pārklātas ar baltu kažokādu. Viņu astes ir garas un konusveida, kamēr tās ir pārklātas ar tumšu kažokādu, kas beidzas pusceļā, un pārējā aste izskatās āda un gara.

Baltais ausis Opossum ir daļa no Didelphis ģints, kurā ir piecas citas opossum sugas. Didelphis pieder pie Didelphinae apakšgrupas, kurā ir vēl piecpadsmit citas opossumu ģints, un Didelphinae apakšsaime pieder Didelphidae dzimtai, kurai ir vēl viena opossum apakšgrupa. Visbeidzot, ģimene pieder pie tā sauktā Parastie oposumi vai Didelphimorphia, ordenis Marsupialia infraklasē. Tā kā tā bija suga, līdzīga tam, kā koijots pielāgojās ASV, lai gūtu panākumus līdzās cilvēkiem, tos dažreiz uzskata par kaitēkļiem. Baltais ausis Opossum ir visēdājs un ēdīs arī dzīvnieku, augu un kukaiņus. Tā dod priekšroku kukaiņiem, maziem zīdītājiem un ķirzakām, kā arī augļiem un ēdamai lapotnei. Sakarā ar pielāgošanās spēju baltais ausis var pārdzīvot klimata pārmaiņas, piemēram, ūdens pieplūdumu vai samazināšanos, temperatūras nelīdzenumus, dažāda līmeņa mitrumu un kopējo ainavu. Kāpšanas prasmju dēļ tas var palikt kokos un būt arboreal, vai arī, ja to izaicina ar citu reljefa tipu, tas var palikt uz zemes sukā. Vietas, kur viņi dzīvo, svārstās no ielejām līdz kalniem līdz laukiem un pilsētu teritorijām - taču visapdzīvotākā vieta, kur tās atradīsit, ir puslapu mežā ar daudzām vietām, kur kāpt un paslēpties.

White-eared Opossum patiešām ir noteikts vairošanās periods no septembra līdz maijam, un variants galvenokārt ir nokrišņu modelis. Tāpat kā visi marsupials, arī pēcnācēji piedzimst ļoti mazi, un viņiem pēc neilga grūtniecības (grūtniecības) laika jākāpj uz mātes maisiņa. 46 dienu laikā pēc iekāpšanas maisiņā viņi būs gatavi uz neilgu laiku doties ārpus tās. Parastais pakaišu izmērs ir aptuveni četri līdz seši oposumi, tomēr dažiem tie ir bijuši lielāki, bet dažiem mazāki, kā tas ir jebkuras dzīvnieku sugas gadījumā. Viņi ātri nobriest un var pāroties deviņu mēnešu vecumā.

Interesanti fakti par balto ausu oposumu :


  • Sagremošanas cikls ļauj sēklām palikt dzīvotspējīgām pēc izdalīšanās, padarot oposumu atbildīgu par sēklu izkliedi, kas palīdz turpināt apgabala faunu

  • Ir pierādīts, ka baltausis Opossum nes Sarcocystis, kas ir iespējami, bet nelieli draudi cilvēkiem - parasti sastopami tikai nepietiekami termiski apstrādātā gaļā. Tas ir tāds protists kā malārija, tāpēc, ja ar to saslimst, tas var būt ļoti kaitīgs.

  • Ja tas ir nobijies, tas var spēlēt miris, un, to darot, tas būs nejauši katatonisks līdz četrām stundām, kā arī izdalīs smaržu no dziedzera, kas parasti novērš plēsēju.



Abinoam Praxedes Marques Jr balto ausu oposuma attēls, licencēts saskaņā ar GFDL

Atslēgvārdi: balts



White-eared opossum ir minēts kā vismazākais risks (LR / lc), viszemākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Balinātā oposuma nosaukumi
Jaunu / mazuļu, kas izbalējis oposumu, sauc par “joey”. Sievietes sauc par 'jill' un tēvus par 'jack'.
Valstis
Argentīna , Bolīvija , Brazīlija , Kolumbija , Ekvadora , Gajāna , Paragvaja , Peru , Surinama , Urugvaja un Venecuēla
Daži fakti par
Baltais ausis

Pieaugušo svars : 0,904 kg (1,9888 mārciņas)



Sievietes briedums: 365 dienas

vācu sheparda borderkollija maisījums



Vīriešu briedums: 365 dienas

Grūtniecība: 12 dienas

Zīdīšana: 117 dienas

čivava sajaukta ar yorkie kucēniem



Metiena lielums: 5

Metieni gadā: 1

Intervāls starp metieniem: 260 dienas



Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar W