Rietumu barbasteles attēli un fakti

Rietumu barbastelleRietumu barbastelle ( Barbastella barbastellus ) ir unikāls eiropietis viens , kas ir ievērojams ne tikai ar platajām, uz priekšu vērstajām ausīm, kas savienotas pāri pierei - tā sacerētajai sikspārņu pasaules “netīrumam”, bet arī ar savu vienīgo veidu, kā ielīst uz kodēm, kas veido lielāko daļu tā diēta. Tāpat kā visi sikspārņi, arī barbastelles izmanto eholokāciju, lai pārvietotos lidojuma laikā, izstarojot augstas frekvences skaņas, kas atlec no objektiem un atbalsojas pie tiem, norādot relatīvo stāvokli. Atšķirībā no citiem sikspārņiem barbasteles zvans ir tik maigs, ka viņu laupījums, kas galvenokārt ir kodes, nedzird tos nākam, kamēr viņi atrodas tikai aptuveni 10 pēdu attālumā. Salīdzinājumam - ausainās kodes var dzirdēt lielākās daļas citu sikspārņu eholokācijas zvanus, kad tie atrodas apmēram 100 pēdu attālumā.

Barbastellas ir vidēja izmēra, parasti no 40 līdz 55 mm garas, vai no 1-1 / 2 līdz 2-1 / 3 collas, neskaitot tās lielo asti, kas no 36 līdz 52 mm (apmēram 1-1 / 2 līdz 2 collas) ir gandrīz tā ķermeņa garums. Viņu vidējais svars svārstās no 6 līdz 13 gramiem vai apmēram 1/5 oz. līdz nedaudz mazāk par 1/2 oz., un sievietes ir lielākas nekā vīrieši. Tipiski spārnu laidumi stiepjas apmēram no 245 mm līdz 300 mm vai 9-1 / 2 līdz gandrīz 12 collām. Viņu krāsas ir no tumši brūnas līdz melnai, un, nobriedušas, kažokāda pie ārējiem galiem kļūst gaišāka. Šim matiem “matējums” mēdz parādīties kopās uz kakla un krūškurvja augšdaļas; patiesībā viņu vārds cēlies no latīņu vārdiem, kas nozīmē “zvaigžņu bārda”.

Lai gan barbastelle ir attīstījusi ievērojamu evolūcijas iezīmi spējā mierīgi medīt upurus, tā ir salīdzinoši reta suga, kuras populācija ir samazinājusies cēloņu dēļ, kas, domājams, ir saistīti gan ar mežu izciršanu, gan insekticīdu plašu izmantošanu. 2008. gadā, kas ir visjaunākais novērtējums, šo sugu Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība (IUCN) klasificēja kā gandrīz apdraudētu.

Šos sikspārņus var atrast Anglijas dienvidos un apgabalos Itālijā, Vācijā, Norvēģijā, Šveicē un citās Eiropas daļās. Viņu iecienītākās dzīvotnes atrodas vecākos mežos, dobos, vaļīgi mizotos vai vētras plosītos kokos. Dažus var atrast grimot alās un pat telpās zem dzīvojamo māju jumtiem un pie pagrabiem. Medību laikā viņi dod priekšroku lidot apmēram 10 līdz 20 pēdas virs zemes - salīdzinājumā ar sikspārņu zemi - tāpēc, ka viņu unikāli maigie eholokācijas zvani nepārsniedz tik lielu attālumu kā viņu skaļākie sikspārņu brāļi.

Rietumu barbastelle ir iekļauta IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā neaizsargāta (VU), kuru uzskata par lielu savvaļas izmiršanas risku.

Valstis
Andora , Armēnija , Austrija , Azerbaidžāna , Baltkrievija , Beļģija , Bosnija un Hercegovina , Bulgārija , Horvātija , Čehu Republika , Dānija , Francija , Džordžija , Vācija , Ungārija , Itālija , Latvija , Lihtenšteina , Lietuva , Luksemburga , Maķedonija , Moldāvija , Maroka , Nīderlande , Norvēģija , Polija , Portugāle , Rumānija , Krievija , Serbija un Melnkalne , Slovākija , Slovēnija , Spānija , Zviedrija , Šveice , Turcija , Ukraina un Apvienotā Karaliste
Daži fakti par
Rietumu barbastelle



Pieaugušo svars : 0,01 kg (0,022 mārciņas)

Maksimālais ilgmūžība : 23 gadi

Metiena lielums: 2



Intervāls starp metieniem: 365 dienas

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

haskiji, kas paliek mazi

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar W