Valzirgu attēli un fakti

Klusā okeāna valzirgsKlusā okeāna valzirgs ( Odobenus rosmarus) divergēni ir nedaudz lielāks par Atlantijas valzirgu, tēviņu svars ir līdz 1800 kilogramiem. Valzirgi dzīvo Ziemeļu puslodē Arktikas jūrās. Nosaukums “valzirgs” ir atvasināts no holandiešu vārdiem krastam (“wal”) un milzenim (“reus”). Viņi barojas (galvenokārt gliemji un gliemenes), pārojas ūdenī un dzemdē uz sauszemes. Tiek lēsts, ka pastāv aptuveni 200 000 Klusā okeāna valzirgu. Viņiem ir tikai trīs dabiski ienaidnieki: cilvēki, polārlāči un orkas ...

Atslēgvārdi: ilknis , ūsas , balts



Valzirgs ir iekļauts kā vismazākais risks (LR / lc), kas ir vismazākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN Apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Valstis
Kanāda , Grenlande , Norvēģija , Krievija , Svalbārs un Savienotās Valstis
Daži fakti par
Valzirgs

Pieaugušo svars : 1012,5 kg (2227,5 mārciņas)



Sievietes briedums: 1745 dienas



Vīriešu briedums: 2635 dienas

Grūtniecība: 331 diena

Zīdīšana: 730 dienas



Metiena lielums: 1

Metieni gadā: 1

kolijs vācu aitu šķirnes kucēns

Intervāls starp metieniem: 834 dienas



Svars dzimšanas brīdī : 60 kg (132 mārciņas)

Svars atšķiršanas laikā: 200 kg (440 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar W