Koku pangolīna attēli un fakti

Koku pangolīnsKoka pangolīns (Manis tricuspis) ir mazs zīdītājs, kas dzīvo lietus mežā no rietumiem līdz Āfrikas centrālajai daļai. Tas sver apmēram 4-5 lbs (apmēram 2 kg) un ir skudrulācis. Koka pangolīna ķermenis ir gandrīz pilnībā pārklāts ar cietām zvīņām, kas kalpo, lai pasargātu to no plēsējiem. Katram svaram ir trīs asi punkti, un tie ir slāņaini visā ķermenī, izņemot apakšējo vēderu un galvas daļas. Koka pangolīnam ir gara bieza aste, kas arī ir pārklāta ar svariem un palīdz nodrošināt atbalstu, kad koku pangolīns uzkāpa lietus meža kokos.

Koka pangolīna galvenie plēsēji ir leopardi , hiēnas , un pitoni. Pieejot plēsoņai, koku pangolīns ieritinās bumbā. Cietie svari kalpo kā bruņas mētelis un ir pietiekami asi, lai ievainotu plēsēju. Koka pangolīns var arī izdalīt smakojošu vielu no to tūpļa dziedzeriem, kas arī atbaidīs plēsēju.

Sieviešu un vīriešu koku pangolīni dzīvo vieni, ja vien sieviete neizaudzina mazuļus. Tēviņi klīst pārošanās periodā, un katra sieviete dzemdēs vienu pēcnācēju. Grūtniecības periods ir 150 dienas, un jaundzimušais kopā ar māti paliks apmēram 4 mēnešus. Šajā laikā māte aizsargās jaundzimušo, apmetot bumbiņu ap to. Zīdainis nevar staigāt dažas nedēļas pēc piedzimšanas, tāpēc tas piestiprinās mātes astei un tiek nests apkārt kokiem.

Koka pangolīni izdzīvo ar skudru, termītu un citu kukaiņu diētu. Viņi izmanto nagus, lai raktu zemē, lai meklētu pārtiku, un pēc tam viņi ar garām mēlēm notver kukaiņus, kas pārklāti ar biezām siekalām. Viņiem nav zobu, tāpēc viņi sagremo pārtiku, norijot mazus akmeņus un smiltis, kas pārtiku sasmalcina, tiklīdz tā nonāk kuņģī.

Koka pangolīna statuss ir “gandrīz apdraudēts”, un cilvēks to ir nomedījis pēc gaļas un zvīņām. Dažas kultūras uzskata, ka svariem ir dziedinošs spēks, un tie pasargās tos no ļauna.

Koka pangolīna attēls, ko sagatavojis Valerijs Tigarts, licencēts Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 nav atbalstīts

Atslēgvārdi: balts



Trīs cokolu pangolīns, koku pangolīns, baltā vēdera pangolīns ir minēts kā vismazākais risks (LR / lc), vismazākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN Apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Valstis
Angola , Benina , Kamerūna , Kongo Demokrātiskā Republika , Kongo Republika , Kotdivuāra , Ekvatoriālā Gvineja , Gabona , Gana , Gvineja , Kenija , Libērija , Nigērija , Sjerraleone , Sudāna , Tanzānija , Iet , Uganda un Zambija

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar T



haskiji sajaukti ar vācu aitu