Svītrainie cūkas deguna skunksveida attēli un fakti

Svītrainais cūkgaļas degunsSvītrainais cūkas deguna skunkss ( Conepatus Semistriatus ), saukts arī par Amazones cūkgaļas degunu, ir neotropisks zīdītājs. Tas nozīmē, ka tie parasti sastopami Centrālajā un Dienvidamerikā, sākot no Meksikas dienvidiem, turpinot dienvidaustrumu virzienā, līdz Peru un Brazīlijas austrumiem. Svītrainais cūkgaļas deguns ir pēc izmēra līdzīgs vidējam mājas kaķim, varbūt nedaudz mazāks. Viņu izmērs ir apmēram 57 cm (22 collas) garš un vidējais svars ir 1,6 kg (3,5 lbs), un sugas tēviņš parasti ir lielāks nekā sieviete.

Pēc izskata svītrainais cūkgaļas deguns ir līdzīgs Ziemeļamerikā sastopamajam parastajam skunksam ar dažām nelielām atšķirībām. Viņu mētelis pārsvarā ir melnā krāsā ar baltu svītru, kas veidojas kakla aizmugurē un stiepjas pa muguru, kur tā sadalās divās svītrās. Aste ir melnā un baltā krāsā, bet nav tik kupla kā citām sugām, un to mētelis ir ļoti rupjš, un tai trūkst īpašību, par kurām tiek vērtēts Ziemeļamerikas skunkss. Deguns ir garš un stiepjas cūkai līdzīgā “purnā”, ko izmanto sakņu veidošanai uz Zemes, un priekšējām pēdām ir spēcīgi asi nagi rakšanai. Tāpat kā visiem skunksiem, arī viņiem ir anālās dziedzeri, kas draud izsmidzināt smakojošu muskusu.

Svītrainā cūkgaļa deguna skunka biotops mainās sezonāli. Sausos gadalaikos tos galvenokārt var atrast lapu koku mežos, krūmu mežos un dažkārt zālājos. Viņi mēdz izvairīties no tuksneša teritorijām un bieziem mežiem, dodot priekšroku retāk mežainām vietām. Slapjā sezonā skunks parasti ir selektīvāks, pieturoties pie augstāka līmeņa, kur ir daudz pārtikas. Visēdāji radījumi pārtiek no kukaiņiem, augļiem un olām, bezmugurkaulniekiem un maziem mugurkaulniekiem, piemēram, ķirzakām un maziem zīdītājiem.

Svītrainais cūkgaļas deguns ir diezgan vientuļš mazais zīdītājs. Būdami gan vientuļnieki, gan nakts, viņu pārošanās paradumi un vairošanās cikli nav plaši dokumentēti. Tiek pieņemts, ka tās ir līdzīgas citām skunksu sugām, kas nozīmē, ka pārošanās parasti notiek pavasarī un rezultātā vienā metienā ir 2-5 pēcnācēji gadā. Viņi, visticamāk, atkāpjas pazemē vai kādā urbumā vai urbumā, lai dzemdētu. Šī dzīvnieka mūžs nav zināms par ilgmūžību, un šobrīd svītrainais cūkas deguna skunkss nav iekļauts nevienā apdraudētajā sugā vai saglabāšanas sarakstā.

Vašingtonas L. S. Vieiras svītrainās cūkas deguna skunksas attēls, licencēts saskaņā ar Creative Commons Attribution 2.0 vispārīgā licence .

Atslēgvārdi: balts , nakts



Amazones cūkgaļas deguns, svītrainais cūkas deguna skunkss ir minēts kā vismazākais risks (LR / lc), vismazākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

laboratorijas un rotveilera kucēni
Nosaukumi svītrainajam sasistajam skunkam
Jaunu / mazuļu ar svītrainām sasietu skunksu sauc par “komplektu”. Svītrainu hognosed skunk grupa tiek saukta par 'sērfot vai smirdēt'.
Valstis
Beliza , Brazīlija , Kolumbija , Kostarika , Ekvadora , Franču Gviāna , Gajāna , Hondurasa , Meksika , Nikaragva , Panama , Peru , Surinama un Venecuēla

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar S