Steppe polecat attēli un fakti

Stepes polecatStepes polecat ( Mustela eversmannii ), saukts arī par maskēto polecat, Eversmann’s polecat vai Sibīrijas polecat, ļoti atgādina mājas sesku ( Mustela nožēlojamais fero .) Lai gan biologi domā, ka Eiropas kaķis (Mustela putorious) ir pieradinātā sesku tiešais priekštecis, jo abas sugas var savstarpēji krustoties, daži biologi domā, ka stepes sargspēks var būt arī mājas sesku priekštecis. Atšķirībā no pieradinātajiem seskiem, stepju polekiem nav dažādu mēteļu krāsu un tie ir naidīgi pret cilvēkiem.

Steppe polecats ir atrodami no Austrumeiropas līdz Ķīnai. Lai gan stepju polekāti nav uzskaitīti kā apdraudēti vai apdraudēti, tie galvenokārt upurē lielus grauzējus, piemēram, zemes vāveres, murkšķus, ūdenspļavas un pikas. Ja viņu upuru dzīvotne tiks iznīcināta, stepju polets zaudēs lielu pārtikas daudzumu. Ir novēroti stepju polekāti, kas ēd ķirzakas, vardes, vītolu rubeņus un pelēkās irbes. Dabisko plēsēju vidū ir plēsīgi putni, šakāļi, klaiņojoši suņi un lapsas. Cilvēki tos arī medī, slazdot stepju polekus pēc kažokādas un nejauši nogalina polekus, mēģinot šķērsot ceļus.

Izskata apraksts

Steppe polecats aug lielāki nekā pieradināti seski. To vidējais garums ir 2 pēdas (60 cm). Tēviņi ir lielāki un smagāki nekā sievietes. Viens tēviņš savvaļā pieauga līdz 31,5 collām (80 cm), taču tas tiek uzskatīts par neparastu. Vīrieši noliec svarus pie 72,31 unces (2050 gramiem), savukārt sievietes tikai vidēji 47,61 unces (1350 gramus. Viņu ķermenis ir kastaņbrūns, ar tumšu muguras joslu, kas iet pa mugurkaulu līdz astei un melnām pēdām. Viņu galvas, krūškurvja apakšdaļa un vēders ir balts, bet uz acīm ir tumši brūni marķējumi, kas liek domāt, it kā stepes polecats būtu valkājis bandīta masku. Viņu lūpas un dažreiz deguna gali ir sārti. Viņu ziemas mētelis ir daudz biezāks un nedaudz garāks. nekā viņu vasaras mēteļi.

Dzīves cikls un uzvedība

Steppe polecats dod priekšroku dzīvot zālājos, kalnu pamatos un sausos tuksnešos, bet var arī mājvietas apstrādātos laukos un ganībās. Viņi ir visaktīvākie krēslas un rītausmas laikā. Katra stepes polekača teritorijā ir vairākas bedres. Tā dod priekšroku komandēt zemes vāveru urbumus, nevis rakt savus. Katrs polets dzīvo pats. Sievietes saglabā pastāvīgas teritorijas, savukārt vīriešiem teritorijas pārklājas. Dzimums pārošanai notiek tikai martā un aprīlī.

Pēc grūtniecības no 36 līdz 43 dienām mātītēm piedzimst no viena līdz astoņpadsmit komplektiem vai mazuļiem. Viņi ir dzimuši akli, nedzirdīgi un bez matiem. Viņi uzturas mātes dobumā divus līdz trīs mēnešus, pēc tam nāk un sāk mācīties medīt. Viņi var noņemt pieaugušu zemes vāveri līdz trīs mēnešu vecumam. Drīz viņi pamet māti un aizstāvas paši. Neskatoties uz to, ka tie var vairoties ātrāk, komplekti kļūst fiziski nobrieduši tikai pēc divu gadu vecuma. Nav zināms, cik veci stepju polecats var dzīvot savvaļā.

Atslēgvārdi: balts



Steppe polecat, stepju zebiekste ir norādīta kā vismazākais risks (LR / lc), viszemākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN Apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Stepa polecat nosaukumi
Jaunu / mazuļu no stepju polecat sauc par “komplektu”. Sievietes sauc par “jill” un tēviņus par “hob”. Steppe polecat grupu sauc par 'chine'.
Valstis
Baltkrievija , Bulgārija , Ķīna , Čehu Republika , Kazahstāna , Moldāvija , Polija , Rumānija , Krievija , Serbija un Melnkalne , Slovākija un Ukraina

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar S