Vāvere Dzeguze

Šis lielais un ārkārtīgi garo astes dzeguze ir 43–46 cm garš un sver 95–105 g. Pieaugušajam galvenokārt ir kastaņa augšdaļa un galva, kļūstot bālāka kaklā. Apakšējā krūtis ir pelēka, un vēders ir melns. Centrālās astes spalvas ir drūmas, bet ārējās ir melnas ar baltiem galiem. Rēķins ir dzeltens, un varavīksnene ir sarkana. Nenobriedušiem putniem ir pelēks rēķins un acu skatiens, brūna varavīksnene un astē mazāk balts.

Vāveres dzeguzes attēls ir licencēts ar Creative Commons Attiecinājums-kopīgošana līdzīgi .
Sākotnējais avots : pašu izgatavots, Petropolis pilsēta, Riodežaneiro
Autors : Eurico Zimbres



Vāveres dzeguze ir klasificēta kā vismazāk uztraucamā. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.

Vāveres dzeguze, Piaya cayana, ir dzeguzes suga, kas vairojas no Meksikas ziemeļrietumiem līdz Argentīnas ziemeļiem un Urugvajai un Trinidādē. Kontrastējošais zemūdens apspalvojums Šis lielais un ārkārtīgi garo astes dzeguze ir 43–46 cm garš un sver 95–105 g. Pieaugušajam galvenokārt ir kastaņa augšdaļa un galva, kļūstot bālāka kaklā. Apakšējā krūtis ir pelēka, un vēders ir melns. Centrālās astes spalvas ir drūmas, bet ārējās ir melnas ar baltiem galiem. Vairāk



korgi borderkollija maisījuma kucēni

Vāveres dzeguze ir sastopama meža lapotnēs un malās, otrajā augumā, dzīvžogos un daļēji atvērtajos biotopos no jūras līmeņa līdz pat 2500 m augstumam, lai gan tas ir reti sastopams virs 1200 m. Šī suga Vairāk



Vāveres dzeguze, Piaya cayana, ir tuvu garāmbraucošs putns. Šis dzeguze ir pastāvīgais vaislas putns no Meksikas ziemeļrietumiem līdz Argentīnas ziemeļiem un Urugvajai un Trinidādē. Vāveres dzeguze ir sastopama meža lapotnēs un malās, otrajā augumā, dzīvžogos un daļēji atvērtajos biotopos no jūras līmeņa līdz pat 2500 m augstumam, lai gan tas ir reti sastopams virs 1200 m. Ligzda ir lapu kauss uz zaru pamatnes, kas paslēpts blīvā veģetācijā 1–12 m augstumā kokā. Vairāk

Vāveres dzeguze (Piaya cayana) ir dažādu mežu tipu iedzīvotājs no Meksikas ziemeļiem uz dienvidiem līdz Argentīnai un Urugvajai. Tas ir ļoti plaši izplatīts un diezgan izplatīts visā diapazonā. Abi šeit uzņemtie kadri tika uzņemti Chan Chich pilsētā Belizas apriņķa Oranžas gājiena rajonā 1999. gada decembrī ar Canon EOS 1N un EF 300 mm F / 2,8 L objektīvu un 2X pagarinātāju uz Fuji Provia filmas. Vairāk

bedre sajaukta ar rotveileru

Vāveru dzeguzes (Piaya cayana) visā Kostarikā sastopamas otrās izaugsmes mežos, mežu malās un atverēs, kā arī atklātos mežu apgabalos no zemienes līdz kalniem. Šie lielie dzeguziņi ir diezgan izplatīti, taču tie ir diezgan plaši izkliedēti un bieži vien vientuļi vai sastopami pa pāriem. Vāveres dzeguze svārstās no Meksikas līdz pat Argentīnai. Mēs pamanījām šo vientuļo Vāveres dzeguzi, kas lidoja no koka uz koku viesnīcas dārzā Alajuela, Kostarikā. Vairāk



Amerika, Vāveru dzeguzes ir izplatītas un, pārvietojoties pa lapotni, šķiet „līdzīgas vāverēm”. Vairāki Dienvidamerikas dzeguze ir migrējoša, ziemeļu dienvidos (mūsu vasarā) pārceļas uz ekvatoru. Uz tā ir pelnu krāsas dzeguze C. cinereus. 1975. gada jūlijā es atklāju šo sīko dzeguzi Amazones upes krastos pie Letīcijas, kur tas izrādījās pirmais Kolumbijas ieraksts. Vairāk

Kanāriju salas suņu šķirnes

Vāveres dzeguze lielākajā diapazonā ir daudz un, šķiet, ir diezgan iecietīga pret cilvēku traucējumiem, kamēr paliek mežainā zeme. IUCN to uzskata par vismazāk satraucošu sugu. Vairāk