Zīdaini meta oposuma attēlus un faktus

Zīdaini mizots opossumsZīdkoks Opossum ( Caenolestes fuliginosus ) ir unikāls dzīvnieks, kura dzimtene ir Dienvidamerikas Andu kalnu vēsie, mitrie un smagie veģetētie mežu reģioni. Viņi dzīvo augstumā no 4500 pēdām līdz 12 000 pēdām (1500 līdz 4000 metri). Silky Shrew Opossum sauc arī par Dusky Shrew Opossum, Dusky Caenolestid vai Ecuadorean Shrew-Opossum. Tās diapazons ir no Ekvadora un Kolumbija , pāri ziemeļrietumu mežiem Venecuēla .

Silky Shrew Opossum ir marsupialu ģimenes loceklis, jo tāpat kā ķenguri viņi savus mazuļus nēsā maisiņā.

Tas ir niecīgs dzīvnieks, kura galva un ķermenis ir tikai 3,7 līdz 5,3 collas (9,3 līdz 13,5 centimetri) un astes garums ir no 3,7 līdz 5,3 collas (9,3 līdz 12,7 centimetri). Nespējot aptvert ar asti, tas to izmantos kā sava veida trešo kāju līdzsvaram, stāvot taisni. Dzīvnieks ir pārklāts ar biezu, mīkstu tumši brūnu kažokādu, apakšdaļām kļūstot gaišākai iedeguma krāsai. Sievietes ir mazākas, to svars ir no 58 līdz 0,79 unces (16,5 līdz 22,4 grami), un vīriešu svars ir no 88 līdz 1,43 unces (25 līdz 40,8 grami). Dzīvnieki naktī barojas ar pārtiku uz zemes, dienā slēpjas urbumos vai baļķos.

Draudot, zīdainais cirvis Opossums plaši atvērs muti un svilps pret iebrucēju. Sakarā ar nakts, vientuļo dzīvi kalnos viņiem nav daudz mijiedarbības ar cilvēkiem. Tāpēc par šīm niecīgajām, nakts radībām nav daudz zināms.

Silky Shrew Opossum, iespējams, ir vispazīstamākā no shoss opossum sugām. Mazo izmēru dēļ jebkurš lielāks dzīvnieks tās reģionā potenciāli varētu būt plēsējs. Lai gan meža ciršanas biotopa zaudēšanas dēļ citas Shrew Opossum sugas ir apdraudētas vai tām draud draudi, zīdainajam Shoss Opossum pašlaik nav saglabājusies aizsardzība.

Zīdainais opossums ir minēts kā viszemākais risks (LR / lc), viszemākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Zīdainā cirpuma oposa nosaukumi
Jaunu / zīdaini izbrīvēta oposuma zīdaini sauc par “joey”. Sievietes sauc par 'jill' un tēvus par 'jack'.
Valstis
Kolumbija , Ekvadora un Venecuēla


Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar S