Karaliskais pingvīns

REKLĀMA Attēla avots

The Karaliskais pingvīns apdzīvo ūdeņus, kas ap Antarktīdu. Karaliskie pingvīni izskatās ļoti līdzīgi Makaronu pingvīni , bet Macaronis melnā seja vietā ir balta seja un zods. Karaliskie pingvīni ir atrodami dienvidu puslodē pie Makvārijas un Kempbelas salām uz dienvidiem no Jaunzēlandes.

Pastāv zināmas domstarpības par to, vai karaliskie pingvīni ir to pasuga Makaronu pingvīni jo abiem uz galvas ir melni un dzelteni cekļi.

Ir zināms, ka abu grupu indivīdi krustojas, lai gan tas notiek salīdzinoši reti. Patiešām, ir zināms, ka citi pingvīni savvaļā veido jauktu sugu pārus. Viens no veidiem, kā pamanīt atšķirību, ir tas, ka makaronu pingvīniem ir melni zodi, bet karaliskajiem pingvīniem - balti zodi.



Karalisko pingvīnu raksturojums

Karaliskajiem pingvīniem ir oranža, dzeltena un melna cekuls, kas uz baltajiem / pelēkajiem rīkles un melnajām mugurām izliekas uz pingvīnu galvas.

Karaliskā pingvīna diēta



Karaliskie pingvīni ēd vēžveidīgos (galvenokārt krilus), zivis un kalmārus, kas noķerti, veicot niršanu, parasti 50 līdz 150 pēdu dziļumā. Niršanas ilgums reti pārsniedz divas minūtes. Tāpat kā visi pingvīni, arī viņi ir lieliski peldētāji, izmantojot savas jostas kājas, spēcīgus pleznas un racionalizētus ķermeņus, lai ‘lidotu’ pa ūdeni ar ātrumu, kas tuvojas 20 jūdzēm stundā.

Karaliskā pingvīna uzvedība

Karaliskie pingvīni veido ilgstošas ​​saites un ligzdo lielās un blīvās kolonijās. Karaliskajiem pingvīniem ir ļoti sinhronizēts vairošanās cikls, sākot ar tēviņu ierašanos septembra beigās, lai pieprasītu ligzdošanas vietas.

Karalisko pingvīnu reprodukcija

Tēviņi atgriežas oktobra pirmajā nedēļā, lai atgūtu savu bijušo ligzdas vietu, un nedēļu vēlāk viņiem pievienojas mātīte. Parasti viņi pirmo reizi audzē piecu gadu vecumā. Iebrucēji tiek turēti knābšanas attālumā, un spārnu vicināšana ir norāde iebrucējam, kurš atrodas pārāk tuvu. Viņu ligzdas sastāv no seklām ieplakām smiltīs vai zālē, un tās ir izklāta ar akmeņiem un zāli.

Parasti tiek dētas divas olas, bet parasti audzē tikai vienu cāli. Inkubācija ilgst 35 dienas, un abi vecāki to veic 12 dienu maiņās. Pēc izšķīlēšanās tēviņš sargā cāli 10 - 20 dienas, kamēr sieviete katru dienu baro cāli. Pēc tam cāļi pievienosies silītei un tiks baroti ik pēc 2 - 3 dienām. Pēc 65 dienām nepilngadīgais ir gatavs doties jūrā.

Karaliskie pingvīnu plēsēji

Savvaļā karalisko pingvīnu plēsēju vidū ir leoparda roņi, skuas, milzu petrels un Wekas.

Karalisko pingvīnu aizsardzība

Karaliskie pingvīni ir klasificēti kā neaizsargāti pēc 2000. gada Apdraudēto sugu sarkanā saraksta. Tie sastopami tikai vienā salu grupā, tāpēc dabas vai cilvēku katastrofa varētu ievērojami samazināt to skaitu. Šobrīd kopā ir 850 000 pāru.