Sarkanvēdera pērtiķu attēli un fakti

Sarkanvēdera pērtiķisSarkanā vēdera pērtiķis ( Cercopithecus erythrogaster ) ir Beninas un Nigērijas dzimtene. Tie ir unikāli, pateicoties mazajam augumam, krāsojuma rakstiem un vaigu maisiņiem. Šie skaistie mazie pērtiķi oficiāli tika apdraudēti 2000. gadā, galvenokārt tāpēc, ka cilvēki iznīcināja viņu dzīvotni.

Fiziskās īpašības

Šīs sīkās sugas garums ir aptuveni 46 cm (18 collas). Sieviete sver aptuveni 2 kg (4,4 mārciņas), un tēviņš sver aptuveni 4,5 kg (10 mārciņas). Pērtiķis ir slavens ar savu sarkano vēderu un balto kaklu. Krāsu kombinācija padara tās unikālas un viegli identificējamas. Viņi ir arboreal, izmantojot visas četras kājas, lai pārvietotos horizontāli gar koku zariem. Viņi laiku pa laikam lec, bet dod priekšroku drošākai visu četru ekstremitāšu izmantošanai.

Pārtikas avoti

Tie galvenokārt ir augļu ēdāji, taču tie ir oportūnistiski un, ja iespējams, patērēs kukaiņus, lapas un pat kultūraugus. Viņiem ir vaigu maisiņi, kas ļauj baroties ar pārtiku, pēc tam tos uzglabā, līdz nonāk drošā vietā, kur ēst. Šī unikālā iezīme tos nošķir no citiem pērtiķiem viņu apkārtnē. Viņi arī var pārvadāt lielu daudzumu pārtikas šajās maisiņās citiem savas grupas dalībniekiem.

Dzīvotne

Sarkanais vēdera mērkaķis dzīvo mitrājos gar upēm un mežiem Nigērijas dienvidrietumos un dienvidos Benina . Viņu dabiskais biotops ir kļuvis par cilvēku, vienīgā zināmā plēsēja, iznīcināšanas upuri. Viņus joprojām klasificē kā apdraudētus, lai gan nebrīvē viņiem klājies labi. Viņi atkopjas Rietumāfrikas bioloģiskās daudzveidības karsto punktu Gvineonas mežos. Viņi plaukst arī Okomu nacionālajā parkā Nigērijā.

Sociālā dzīve

Pērtiķiem patīk dzīvot nelielās grupās no pieciem līdz desmit. Tomēr ir bijušas novērotas pat trīsdesmit grupas. Viņi ir sociāli grupas ietvaros, bet nošķiras no citām grupām. Viņi ir poligināli un vairojas ik pēc pieciem gadiem. Pēc 150 - 213 grūtniecības dienām mātītēm ir viens mazulis. Gūstā šīs aizraujošās radības var dzīvot līdz divdesmit četriem gadiem. Apdraudētā stāvokļa dēļ maz ir zināms par viņu dzīves ilgumu savvaļā.

Komunikācija

Pērtiķi izmanto dažādas neverbālās saziņas metodes, lai brīdinātu dzīvniekus, kas iebrūk viņu teritorijā. Skatīšanās, skatīšanās ar atvērtu muti un galvas bobošana - tās ir dažādas brīdināšanas metodes, kuras viņi izmanto. Viņi arī izmanto verbālo komunikāciju, taču par metodēm un nozīmēm ir maz zināms.

Šīs savdabīgās radības mēģina atgūt nebrīvē. Tie ir izturīgi un regulāri vairojas. Iznīcinot viņu dzīvotni, viņiem nav bijis iespējams uzturēties dabiskajā vidē. Ļoti maziem pērtiķiem ir vaigu maisiņi un maza auguma dēļ sarkanie vēdera pērtiķi ir reti.

Atslēgvārdi: balts , tīkls , diennakts

Sarkanvēdera guenons, sarkanvēdera pērtiķis, baltkakla guenons, baltkakla pērtiķis IUCN Apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā ir iekļauts kā apdraudēts (EN), kuru uzskata par ļoti lielu izmiršanas risku savvaļā.

Redbellied pērtiķa nosaukumi
Sarkanvēdera pērtiķa jaunieti / mazuli sauc par “zīdaini”. Redbellied pērtiķu grupa tiek saukta par 'karaspēku, mucu, cilts vai ratiņu kravu'.
Valstis
Benina un Nigērija
Sarkanvēdera pērtiķu dzīvotnes
Mežs un Subtropu / tropu mitrā zemiene
Daži fakti par
Sarkanvēdera pērtiķis

Pieaugušo svars : 3,25 kg (7,15 mārciņas)



fakti par pitbulls degunu

Maksimālais ilgmūžība : 24 gadi

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar R