Pigmeju trušu attēli un fakti

Pigmijas trusisPigmeja trusis ( Brachylagus idahoensis ) ir mazākā trušu suga Ziemeļamerikā un viegli iederas plaukstas iekšpusē. Pigmijas trusis ir tikai viens no diviem trušiem Amerikā, kurš raka pats savas kapas un dara to plaši, ar savstarpēji savienotām kamerām. Tos var atrast 1370 līdz 2135 metru augstumā (Nevadā) un 1520 līdz 1615 metru augstumā (Kalifornijā). Pigmeju trušu diēta galvenokārt sastāv no salvijas. Pigmeju truša plēsēji ir bobcats, koijoti, zebieksti, āpši, pūces un lapsas, bet arī cilvēki. IUCN Pygmy trusis ir uzskaitīts kā 'gandrīz apdraudēts', dažas pasugas gandrīz izzūd.

Saites



Dzīvnieku daudzveidības tīmeklis Brachylagus idahoensis
Vikipēdija
PacificBio.org Vašingtonā Pigmijas trusis



Atslēgvārdi: pelēks , balts , asti

Pigmeju trusis ir iekļauts IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā tuvu apdraudētajam (LR / nt), tuvu kvalificēšanās kategorijai vai tuvākajā nākotnē, visticamāk, kvalificēsies kategorijai.

Pigmijas truša nosaukumi
Pigmijas truša mazuļu / mazuli sauc par “zaķi, komplektu, kaķēnu, sviru vai mazuļu”. Mātītes sauc par 'stirna vai džila' un tēvus par 'buks vai džeks'. Pigmiju trušu grupa tiek saukta par “warren, ligzdu, koloniju, gravu, apglabāt, dzīt vai izsekot”.
Valstis
Savienotās Valstis
Daži fakti par
Pigmijas trusis



Pieaugušo svars : 0,421 kg (0,9262 mārciņas)

Sievietes briedums: 256 dienas

Grūtniecība: 27 dienas



Metiena lielums: 6

Metieni gadā: 3

Bāzes vielmaiņas ātrums: 2 W



Ķermeņa masa: 0,432 kg (0,9504 lbs)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar P