Galago bildes un fakti ar adatas nagiem

Galags ar adatas nagiemBaltais adatas nagi galago ( Euoticus bāls ) ir pazīstams arī kā ziemeļu adatas nazis. Šis mazais primāts dzīvo Āfrikas valstu Nigērijas mežos, Kamerūna , Kongo, Gabona un Ekvatoriālā Gvineja . Tas balstās uz dzīvi koku galotnēs. Ja Āfrikas mežus turpinās iznīcināt, tad savvaļā izmirs bālais adatu nagi. Pašlaik šī suga nav apdraudēta.

Šim mazajam primātam ir interesants veids, kā aizbēgt no plēsējiem, piemēram, plēsīgajiem putniem - tas izlec no koka, izklāj plānu ādas atloku, kas darbojas kā izpletnis un slīd uz citu koka stumbru vai zemi. Bet šī pielāgošanās tam nevar palīdzēt pret savu galveno plēsēju cilvēku.

Vispārīgs apraksts

Bālais adatas nazis galago stipri atgādina lemūru. Tam ir pūkains, pērtiķveidīgs ķermenis ar garu asti, smailu galvu un izteiktām trīsstūrveida ausīm. Kažokādas krāsa var atšķirties no kanēļa brūnas līdz smilšainam iedegumam. Vēders, krūtis, kāju iekšpuse un astes lielākā daļa ir no pērles pelēkas līdz baltai. Gar muguras vidu iet tumša krāsaina josla. Acis ir lielas un pūcīgi apaļas. Acu krāsa svārstās no dzeltenas līdz sarkanīgi oranžai.

Visu četru ķepu pirksti ir pielāgojušies koku ekstremitāšu satveršanai. Tas arī palīdz mazajam primātam kā vāvere notecēt koku stumbriem. Otrajā aizmugurējo kāju pirkstā ir nagla, kas nedaudz atšķiras no pārējiem nagiem. Baltais adatas nazis galago izmanto šo pirkstu, lai palīdzētu sev līgavainim. Zobus uz apakšžokļa izmanto kā ķemmi. Pieaugušie pieaug līdz svaram no 0,59 līdz 0,79 mārciņām (270 līdz 360 gramiem).

Dzīves cikls un uzvedība

Palešu adatu nagi galagos nav draudzīgi un dzīvo vientuļu dzīvi. Izņēmums attiecas uz radniecīgām mātītēm, kuras var sapulcēties savstarpējas kopšanas nolūkos. Tēviņiem un sievietēm pieder atsevišķas teritorijas, kuras viņi enerģiski sargā. Viņi atzīmē teritoriju ar urīnu un skaļiem zvaniem. Vīriešiem ir lielākas teritorijas nekā sievietēm. Sievietēm piedzimst viens bērns, kurš jau var atvērt acis un pieķerties kažokādai. Sievietes arī mazuļus nēsā mutē.

Šie dzīvnieki dienā guļ un naktī meklē ēdienu. Viņiem ir ļoti specializēta diēta - koku sula, sveķi vai gumija. Viņi nevar dzīvot kalnainos mežos, jo šie koki nerada tādu sveķu vai sulu veidu, kāds viņiem būtu jāēd. Nav zināms, cik ilgi šie primāti tiešraide.

Ziemeļu skuju nazu krūmu mazulis, ziemeļu adatas nagi galago, bālais adatas nagi galago ir iekļauts kā tuvu apdraudēts (LR / nt), tuvu tam, lai kvalificētos vai tuvākajā nākotnē varētu pretendēt uz apdraudētu kategoriju, IUCN Apdraudēto sugu sarkanais saraksts

Valstis
Kamerūna , Ekvatoriālā Gvineja un Nigērija
Galago biotopi ar adatu ar nagiem
Mežs un Subtropu / tropu sauss mežs




Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar P