Ziemeļu īsās astes čaula

REKLĀMA Attēla avots

The Ziemeļu īsās astes čaula (Blarina brevicauda) ir liela meldra, kas sastopama Ziemeļamerikas centrālajā un austrumu daļā no Saskačevanas dienvidiem līdz Kanādas Atlantijas okeānam un uz dienvidiem līdz Nebraskai un Gruzijai. Vienā laikā šī suga un Dienvidu īsters (Blarina carolinensis), tika uzskatītas par vienu sugu, tomēr tagad tās tiek klasificētas kā atsevišķas sugas.

Ziemeļu īsās astes stieņa raksturojums

Ziemeļu īsspalvainais ķepainis ir mazs, peles izmēra kukaiņēdājs, kuram ir ļoti īsa aste, īsas ekstremitātes, smails purns un sīkas acis un ausis, ko slēpj kažokāda. Ziemeļu īsās astes cērmes kažokāda ir blīva šīfera pelēka un nedaudz gaišāka zem tās. Tās galva un ķermeņa garums ir 10 centimetri, ieskaitot asti ar 2 centimetriem, un tā svars ir aptuveni 21 grami, kas ir tikpat smags kā parastā mājas pele.

cik lieli kļūst mini aussies

Ziemeļu īso astes biotops

Ziemeļu īsspalvaino cērmju iecienītākais biotops ir lapkoku vai skujkoku meži, lauki, zālāju laukumi pie ūdens, sāls purvāji un mitrās atklātās teritorijas.



Ziemeļu īsās astes izturēšanās un diēta

Bagātīgais īsās astes cirtis mitrā augsnē rakās pa meža pakaišiem vai tuneļiem. Šī māsa aktīvi darbojas agri no rīta un vēlā pēcpusdienā. Viņu diena tiek organizēta ap ļoti aktīviem periodiem, kas ilgst apmēram 4,5 minūtes, pēc tam seko atpūtas periodi, kas ilgst vidēji 24 minūtes. Ziemeļu īsspalvainais gailis nepārziemo. Viņu ziemas mirstības līmenis ir pat 90%.

Ziemeļu īsspalvaino diždadžu diēta galvenokārt ir zemes tārpi, gliemeži un kukaiņi, tomēr ēd arī sēnītes, dažādus bezmugurkaulniekus un reizēm mazus mugurkaulniekus. Ziemeļu īsspalvainais gailis ir indīgs un paralizē upurus ar indīgām siekalām. Ir zināms, ka tiek uzglabāts pārtikas pārpalikums.

Ziemeļu īsās astes vīrieši ir teritoriāli un apzīmē savas urbumus ar dziedzeru sekrēcijām, kuru smarža neļauj citiem tēviņiem. Indīgi zīdītāji ir reti sastopami, tāpēc skatiet arī solenodons , pīļknābis un ūdens mētāt .

Ziemeļu īsās astes vairoga reprodukcija

Pārošanās sākas agrā pavasarī un var notikt līdz septembra beigām. Grūtniecība ir 21 diena vai ilgāka, un divas līdz 4 četrām metienām, katra no 5 - 7 mazuļiem, gadā piedzimst ligzdā tunelī vai zem krituša baļķa.

Ziemeļu īsās astes cērmes inde

Dziedzeri ziemeļu īsās astes mutes mutē satur neirotoksīnu (toksīnu, kas iedarbojas tieši uz nervu šūnām), kas ļauj imobilizēt lielākus dzīvniekus, piemēram, čūskas un putnus. Kanibālisms starp šiem cērmēm nav nekas neparasts - ja aptuveni divu stundu laikā tie nespēj atrast pārtiku, šie mazie zīdītāji uzbruks un ēdīs viens otru.

reverss zils brindle pitbull