Mandrila attēli un fakti

mandrillIr diezgan labas izredzes sastapt Mandrillu ( Mandrillus sfinksa ) zooloģiskajos dārzos, bet dabiskajā vidē, Rietumāfrikas mežos, šie paviāni gandrīz netiek pētīti, un par viņu uzvedību ir maz zināms. Ir ļoti grūti sekot Mandrillam pa pamežu, turklāt viņi ir ļoti kautrīgi un cenšas nekavējoties izvairīties no cilvēku novērošanas. Fakts ir tāds, ka pieaugušie, dominējošie vīrieši ir vieni no krāsainākajiem zīdītājiem. Ļoti iespaidīgs ir viņu sejas zilā un sarkanā krāsa.
Kuros zooloģiskajos dārzos tie ir?
Mākslinieks (Nīderlande), Brukfīldas zooloģiskais dārzs (Amerikas Savienotās Valstis) un Losandželosas zooloģiskais dārzs (Savienotās Valstis)

Mandrill ir iekļauts IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā neaizsargāts (VU), kas tiek uzskatīts par pakļautu lielam izmiršanas riskam savvaļā.

Valstis
Kamerūna , Kongo Republika , Ekvatoriālā Gvineja un Gabona
Mandrila biotopi
Krūmu zeme un Subtropu / tropu mitrā krūmu zeme
Daži fakti par
Mandrils



Pieaugušo svars : 23 kg (50,6 mārciņas)

Maksimālais ilgmūžība : 40 gadi

Sievietes briedums: 1186 dienas



Grūtniecība: 173 dienas

Zīdīšana: 354 dienas

Metiena lielums: 1



Metieni gadā: 1

Intervāls starp metieniem: 532 dienas

Svars dzimšanas brīdī : 0,613 kg (1,3486 mārciņas)



Svars atšķiršanas laikā: 3 kg (6,6 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar M