Gvajavas augļu balodis

REKLĀMA Attēla avots

Guavas augļu balodis (Ptilinopus jambu) ir maza auguma krāsains augļu balodis. Džambu augļu balodis apdzīvo mangrovju purvus un zemienes lietus mežus līdz 1500 metriem un lietus mežus Indonēzijas salās Sumatrā, Java rietumos un Kalimantānā.

Jambu augļu balodis ir sastopams arī otrās izaugsmes meža zemēs. Jambu Fruit Dove izcelsmes valstis ir Taizeme un Malaja.

Jambu augļu baložu raksturojums



Jambu augļu balodis ir 23 - 27 centimetrus garš un sver aptuveni 42 gramus. Tas ir briest mazgalvis putns ar mīkstām spalvām un ļoti atšķirīgu krāsu, ieskaitot baltu acu gredzenu, oranžu rēķinu un sarkanām kājām, un tas ir tuvu barbaru baloža izmēram. Viņu aicinājums ir maigs, zems.

sarkans deguns pitbull brūns

Pieaugušajam Jambu Fruit Dove tēviņam ir sārtināta seja ar melnu zodu, neatzīmētām zaļām augšdaļām un baltām apakšdaļām, ar sārtu plāksteri uz krūtīm un šokolādes brūnu apakšstilu.

Sieviete Jambu Fruit Dove atšķiras no tēviņa ar to, ka viņai ir blāvi violeta seja ar tumšu zodu. Apakšdaļa ir zaļa ar baltu vēderu un kanēļa apakšstilbu. Nenobriedis Jambu augļu balodis atgādina mātīti, bet ar zaļu seju. Jaunais tēviņš Jambu Fruit Dove pilnīgu pieaugušo spalvu iegūst aptuveni 39 nedēļu laikā pēc bēgšanas.

Jambu augļu balodis ir kautrīgs un neuzkrītošs putns, kuru maskē pret meža lapotni ar zaļo apspalvojumu. Parasti to redz atsevišķi vai divatā, bet barojoties pie augļu koka, var pulcēties ievērojama saime.

Pārdodu lab bedres maisījuma kucēnus

Gvajavas augļu baložu diēta

Jambu augļu balodis ēd augļus tieši no koka vai no zemes, ja priekšmetus ir nometuši ragaines vai pērtiķi.

Tāpat kā citi baloži un atšķirībā no vairuma putnu, arī Jambu augļu balodis var visu savu rēķinu ielikt ūdenī un dzert, to iesūcot.

Lielākā daļa putnu var iemērkt tikai daļu no rēķina ūdenī, lai nenogremdētu nāsis un pēc tam viņiem būtu jāpieliek galva uz augšu, lai ļautu ūdenim pilēt kaklā.

brūni un balti pitbull kucēni

Jambu augļu baložu pavairošana

Jambu augļu baložu tēviņš tur vairošanās teritoriju, kuru reklamē, paceļot spārnus, aplaupot ķermeni un ņurdot. Ja teritoriālā attēlošana neizdosies, tā ātri aizsargās savu teritoriju.

Mātīte kokā uzbūvē vāju zaru, sakņu un zālaugu ligzdu, ko savāc dzīvesbiedrs, un izdēj vienu vai dažreiz divas baltas olas, kuras inkubē apmēram 20 dienas līdz inkubācijai, bet vēl 12 vai vairāk dienas - pārlidojumam. .

Audzēšanas laikā abi vecāki palīdz. Stundas laikā pēc dzimšanas bezpalīdzīgā inkubācija tiks barota ar baložu pienu - barojošu sekrēciju, ko abi vecāki izdara savās kultūrās.

Cāļu agrīnā attīstība koncentrējas uz spalvu audzēšanu un augšanas vietā kļūst koordinēta. Ap 10. dienu tās acis pirmo reizi atveras, bet spārni jau būs funkcionāli. Neilgi pēc tam tā atstāj ligzdu kopā ar vecākiem, kuri uzturas ļoti tuvu.

Tad cāli atdala no mātes 8 - 10 nedēļās. Jaunais tēviņš pēc izskata ļoti līdzināsies mātītei, bet līdz 9 mēnešiem tam būs pilnīga krāsa.

Jorkijas un maltiešu maisījums

Jambu augļu baložu saglabāšanas statuss

Plaša mežu izciršana Indonēzijā un Malaizijā nozīmē, ka šis balodis tagad ir apdraudēts, lai gan tā spēja dzīvot otrajā augumā un augstākā augstumā nozīmē, ka tā situācija nav tik kritiska kā dažu meža putnu sugu situācija.

IUCN Apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā Jambu augļu balodis tiek novērtēts kā tuvu apdraudēts.