Medus āpša attēli un fakti

MedusāpsisMedus āpsis ( Mellivora capensis ) vai Ratel afrikāņu valodā ir “bezbailīgākais dzīvnieks pasaulē” saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas 2002. gada izdevumu. Skatoties National Geographic, es iemīlējos šajās radībās. Viņi neko nebaidās! Viņi izlaupa bišu stropus, nogalina čūskas utt. Šis video ir fragments no National Geographic filmas “Čūsku slepkavas: Kalahari medus āpši”. Medus āpsis padzen čūsku kokā un apēd.

Noklikšķiniet šeit, lai redzētu videoklipu



Medus āpsis ir iekļauts kā vismazākais risks (LR / lc), kas ir viszemākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā



Medus āpša nosaukumi
Medus āpša mazuļu / mazuli sauc par “komplektu”. Mātītes sauc par “sivēnmātēm”, tēviņus - par kuiļiem. Medus āpšu grupu sauc par “Cete, koloniju, kopu vai uzņēmumu”.
Valstis
Afganistāna , Alžīrija , Angola , Benina , Botsvāna , Burkinafaso , Burundi , Kamerūna , Centrālāfrikas Republika , Čada , Kongo Demokrātiskā Republika , Kongo Republika , Kotdivuāra , Džibutija , Ēģipte , Ekvatoriālā Gvineja , Eritreja , Etiopija , Gabona , Gambija, , Gana , GvinejaBisava , Indija , Irāna , Irāka , Izraēla , Džordana , Kenija , Kuveita , Libāna , Libērija , Malāvija , Mali , Mauritānija , Maroka , Mozambika , Namībija , Nepāla , Nigēra , Nigērija , Omāna , Pakistāna , Ruanda , Saūda Arābija , Senegāla , Sjerraleone , Somālija , Dienvidāfrika , Sudāna , Svazilenda , Sīrija , Tanzānija , Iet , Turkmenistāna , Uganda , Apvienotie Arābu Emirāti , Rietumsahāra , Jemena , Zambija un Zimbabve
Daži fakti par
Medusāpsis

Pieaugušo svars : 10 kg (22 mārciņas)

Maksimālais ilgmūžība : 31 gads



Grūtniecība: 180 dienas

Metiena lielums: 2

Metieni gadā: 2



Svars dzimšanas brīdī : 0,21 kg (0,462 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar H