Pyrrhura ģints


Conure ar baltu kaklu - Tās dabiskais biotops ir subtropu vai tropu mitrie kalni. To apdraud biotopu zudums.

brūna un melna terjera maisījums



Liesmas spārnu papagailis


Ar ozera iezīmēto papagaili

Ar ozera iezīmēto papagaili - Viens no lielākajiem starp Pyrrhura papagaiļiem, ar Ocher atzīmēto papagaiļu ir raksturīgs mitriem zemienes mežiem Brazīlijas dienvidaustrumu piekrastes rajonos. Diētu galvenokārt veido koku augļi, sēklas, ziedi un ogas. Tas ligzdo koka dobumā. Sieviete parasti dēj no divām līdz četrām olām.




Ugunspārnu papagailis - Blaze-spārnotais papagailis, kas putnkopībā plašāk pazīstams kā Blaze-winged Conure, ir papagaiļu suga, kas sastopama meža biotopos Brazīlijas Pantanala reģionā un Paragvajā. Tas joprojām ir diezgan izplatīts lokāli, taču ir cietis plaša biotopu iznīcināšanas dēļ salīdzinoši nelielā diapazonā, un tāpēc BirdLife International 2009. gadā to ir palielinājis uz Near Threatened. Tipa paraugs ir apzīmēts ar Bolīviju, taču robežu maiņas dēļ tagad tiek uzskatīts, ka būt no Paragvajas. To bieži uzskata par sarkanbrūna vēdera papagaiļa pasugu, kura pamatā ir šķietami hibrīdi no Paragvajas, taču - cik zināms - abi parasti saglabā savu integritāti, un tāpēc visas lielākās varas iestādes mūsdienās tos uzskata par atsevišķām sugām. Viņi atgādina viens otru, bet Blaze-spārnotajam papagaiļam ir krēslains vainags un sarkani 'pleci' un paklāji.




Ugunskura papagaiļa - Tas ir atrodams Brazīlijā, Gajānā un Venecuēlā. Tās dabiskais biotops ir subtropu vai tropu mitri kalnu meži.


Sarkanvēdera papagailis

Sarkanvēdera papagailis - sarkanbrūna vēdera papagailis ir mazs papagailis, kas atrodams no Brazīlijas dienvidaustrumiem līdz Argentīnas ziemeļaustrumiem, ieskaitot Paragvajas austrumus un Urugvaju. Tas ir pazīstams arī kā sarkanvēdera papagailis, un avokultūrā to parasti dēvē par sarkanbrūna vēdera, sarkanvēdera vai brūnausainu.

haskiju aitu kolliju maisījums

Pelēkā krūšu papagailis - Pelēkrindu papagailis ir papagaiļu suga Psittacidae ģimenē. Tas ir endēmisks Kearai Brazīlijas ziemeļaustrumos un ir ierobežots līdz dažiem kalniem ar samērā mitru mežu un mežu reģionā, kurā citādi dominē sausā Caatinga.




Sarkanausis Conure - Tās dabiskie biotopi ir subtropu vai tropu mitri kalni un stipri degradēts bijušais mežs.


Sēra spārnotais papagailis - Sēra spārnu papagailis ir 23 cm garš un sver 75 g. Pieaugušais galvenokārt ir zaļš. Mērogots ar oranži dzeltenu galvu un krūtīm. Uz auskariem ir sarkans plankums, un aste ir plaši nokrāsota blāvi sarkana. Ārējās pamatskolas ir zilas, bet lidojuma laikā visredzamākā iezīme ir iekšējā spārna plašā dzeltenā krāsa. Jaunie putni ir līdzīgi pieaugušajiem, bet blāvāki un ar daudz mazāk dzeltenu spārnu.


Pērļu papagailis - Pērļu papagailis, kas ir zemkopības nozarē plašāk pazīstams kā pērļu Conure, ir papagaiļu suga, kas ir endēmiska Amazones austrumu mežiem Brazīlijā. Tās taksonomiskā vēsture, iespējams, ir mulsinoša. Tas agrāk bija pazīstams kā Pyrrhura perlata, bet pēc pārskatīšanas tika atklāts, ka tipa eksemplārs, kas ilgu laiku ticēja piederībai šai sugai, patiesībā bija cieši saistītās Crimson-bellied Parakeet mazuļi. Līdz ar to P. perlata tika pārnesta uz šo sugu, savukārt nākamais Pērļu papagaiļa nosaukums P. lepida kļuva par tā derīgo zinātnisko nosaukumu. Kaut arī pērļu papagailis joprojām ir diezgan izplatīts lokāli, tas ir cietis biotopa plašas iznīcināšanas dēļ, it īpaši tā areāla austrumu daļā, kur coerulescens pasuga var tuvoties izzušanai.




Baltā ausu papagailis - Tas ir 21–22 centimetrus garš. Apspalvojums galvenokārt ir zaļš ar melnbaltu zvīņošanos uz krūts un tumši sarkanu vēderu un muguriņu. Seja un rīkle ir kastaņkrāsas, piere ir zilgana un ir balts ausu plāksteris. Garajai, graduētajai astei ir sarkana apakšpuse. Putnam ir asa zvana, kas tiek atkārtots trīs vai četras reizes.


Maroon-tailed papagaiļa - Tās dabiskie biotopi ir subtropu vai tropu mitri zemienes meži un subtropu vai tropu mitrie kalnu meži. IUCN to neuzskata par apdraudētu sugu.


Papagailis ar zaļu vaigu

Papagailis ar zaļu vaigu - Papagailis ar zaļo vaigu ir 26 cm garš un sver 60 līdz 80 g. Tas galvenokārt ir zaļš, ar brūnu / melnu / pelēku vainagu, baltiem kailiem acu gredzeniem, zaļiem vaigiem, zilām primāro spārnu spalvām, pelēku knābi, un tā garā smaile aste pārsvarā ir sarkanbrūna. Uz krūts ir īsas šķērsvirziena šķipsnas un sarkana vēdera zona. Vīriešiem un sievietēm ir identisks ārējais izskats.


Zelta papagailis - Ķermeni pārsvarā klāj tumši zaļa krāsa ar sarkanu pieri. Arī spārnu malām un astes galam ir tāda pati sarkanā krāsa. Spārnu ārējās malās ir zilgana krāsa. Pēdas ir tumši pelēkas, acis ieskauj balts aplis, un rēķins ir raga krāsā. Tas ir aptuveni 22 cm garš un sver 73 g.


Crimson-bellied Parakeet - Karmīnsarkanā vēdera papagailis, kas putnkopībā plašāk pazīstams kā Crimson-bellied Conure, ir papagaiļu suga Psittacidae ģimenē. Tas atrodas mežos Amazones baseina dienvidu centrālajā daļā Brazīlijā un Bolīvijā. Tas joprojām ir diezgan izplatīts lokāli, un tādēļ BirdLife International un IUCN to uzskata par vismazāk satraucošo. Tās taksonomiskā vēsture, iespējams, ir mulsinoša. Tas agrāk bija pazīstams kā Pyrrhura rhodogaster, bet pēc pārskatīšanas tika atklāts, ka P. perlata tipa paraugs, kas ilgu laiku tika uzskatīts par cieši saistīto Pearly Parakeet piederību, patiesībā bija nepilngadīgs Crimson-bellied papagaiļa. Līdz ar to P. perlata tika pārnesta uz šo sugu, savukārt P. rhodogaster kļuva par junioru sinonīmu.

zilā papēža šķirnes iezīmes

Pfrimera papagailis - Pfrimera papagailis, kas ir vīnkopībā, pazīstams arī kā Pfrimer Conure, ir papagaiļu suga Psittacidae ģimenē. Tas ir endēmisks Goiás un Tocantins Brazīlijā. Tas attiecas tikai uz lapu koku un puslapu mežu Caatinga.


Krāsots papagailis - Tradicionāli krāsotais papagailis kā pasugas ietvēra Santarém, Bonaparte un Rose-fronted Papagaiļu. Pēc pārskatīšanas 2002. gadā tika ieteikts tās uzskatīt par atsevišķām sugām. Pēc šīs apstrādes krāsotais papagailis ietver šādas pasugas:


Rožu galvas papagailis - Tās dabiskie biotopi ir subtropu vai tropu mitri kalni un stipri degradēts bijušais mežs.


Papagailis ar melnu vāciņu - Tas dzīvo mitros mežos, sākot no Amazones zemienes līdz pat 2000 m augstumam. Austrumu Andu nogāzēs. Kamēr tā dzīvotne tiek traucēta, tās areāla daļas atrodas aizsargājamās teritorijās, un tā joprojām ir plaši izplatīta un lokāli diezgan izplatīta. Saimes lielums 20-30, mazāks vairošanās periodā.


Santa Marta Konure - Tās dabiskais biotops ir subtropu vai tropu mitri kalnu meži. To apdraud biotopu zudums.

tējas krūzes pūdeli