klase Perisoreus


Pelēkais Džejs

Pelēkais Džejs - Lai arī Pelēkais Džejs var noplūkt savu blīvo apspalvojumu un radīt iespaidu par lielu izmēru, tas patiesībā ir viens no mazākajiem jays pasaulē, tēviņi sver aptuveni 76 gramus un sievietes tikai aptuveni 68 gramus. Abiem dzimumiem parasti ir gaiši pelēka apakšdaļa, vidēji pelēka augšdaļa un daļēji melns vāciņš citādi baltas galvas aizmugurē. Putniem Vašingtonas un Oregonas štata Klusā okeāna piekrastē ir vairāk melna krāsa uz galvas un ievērojami tumšāka mugura ar pamanāmām baltām svītrām. Indivīdiem no Rokiju dienvidiem ir melni vāciņi, kas nespēj aizsniegties uz priekšu līdz acs, kas šai rasei piešķir ievērojami vairāk baltgalvju izskatu. Nepilngadīgo apspalvojums visā krāsā ir kvēpu pelēks, kaut arī uz galvas ir nedaudz tumšāks.


Sibīrijas Džeja



Sibīrijas Džeja - Sibīrijas Jay Perisoreus infaustus ir jay, kas sastopams Eirāzijas ziemeļos. Sugai ir plašs areāls un liela globālā populācija.


Sičuaņa Džeja - Tās dabiskais biotops ir subtropu vai tropu mitrie kalni. To apdraud biotopu zudums.