ģints Buteo


Baltais vanags - vidēji garumā 21–23 ar spārnu laidumu aptuveni 4 pēdas




Baltais kakls - Baltais kakls ir diezgan mazs Buteo, kura garums ir no 42 līdz 45 centimetriem. Tā dzīvo Dienvidamerikas Andu kalnos un stiepjas līdz pat Čīles O'Higgins reģiona krastam, dodot priekšroku mežainiem apvidiem. Tas ir cieši saistīts ar plašāk izplatīto Īsastes vanagu un agrāk tika uzskatīts par tā sugu. Baltais kakls atšķiras ar garāku asti un tumšu morfu. Tas parāda arī apspalvojuma atšķirības, piemēram, brūnas svītras uz krūts un vēdera, un melnīgu asti ar tikko redzamām tumšākām joslām.


Lentes astes melnais vanags

Lentes astes melnais vanags - Pieaugušu putnu garums ir 47–55 cm, spārnu platums ir aptuveni 1,2 m; to vidējais svars ir 810 g. Pieaugušo apspalvojums galvenokārt ir melnains, izņemot to, ka lidojuma spalvas ir bloķētas ar gaišāku pelēku krāsu un astei ir trīs vai četras joslas vai “zonas”, baltas no apakšas un gaiši pelēkas no augšas, no kurām viena sekunde no gala ir īpaši plata un pamanāma . Smadzenes un kājas ir dzeltenas. Nenobriedušie ir līdzīgi, izņemot mazus baltus plankumus uz krūtīm un astēm ar šaurām pelēkām un melnām joslām un platu tumšu galu. Zonas astes vanagu pieaugušie atgādina parasto melno vanagu, bet ir mazāki, un uz astes ir vairāk baltu joslu.


Augurs Buzzard

Augurs Buzzard - Šakāla Buzzard ir 55–60 cm garš Āfrikas plēsīgais putns ar trim galvenajām pasugām.




Āfrikas sarkano astes putns - Sarkano kaklu putns ir plēsīgo putnu suga Accipitridae ģimenē. Tas atrodas Angolā, Beninā, Burkinafaso, Kamerūnā, Centrālāfrikas Republikā, Čadā, Kongo Republikā, Kongo Demokrātiskajā Republikā, Kotdivuārā, Ekvatoriālajā Gvinejā, Etiopijā, Gabonā, Gambijā, Ganā, Gvinejā, Libērijā, Mali, Mauritānija, Nigēra, Nigērija, Senegāla, Sjerraleone, Sudāna, Togo un Uganda.


Madagaskaras Buzzard

Madagaskaras Buzzard - Tās dabiskie biotopi ir subtropu vai tropu mitri zemienes meži un subtropu vai tropu mitrie kalnu meži.


Kvēpu vanags - Īsastes vanags ir Amerikas plēsīgais putns Accipitridae ģimenē, kurā ietilpst arī ērgļi un Vecās pasaules plēsēji. Kā Buteo ģints pārstāvis tas nav īsts vanags un tāpēc tiek dēvēts arī par “buteo” vai “buzzard”. Baltais kakls ir tuvs radinieks un agrāk tika iekļauts B. brachyurus sugā.


Parastais Buzzard



Parastais Buzzard - Parastais putns ir vidēji liels vai liels plēsīgais putns, kura areāls aptver lielāko daļu Eiropas un sniedzas Āzijā. Parasti tā garums ir no 51 līdz 57 cm un spārnu platums no 110 līdz 130 cm, padarot to par vidēja izmēra raptoru. Lielbritānijā ir aptuveni 40 000 vaislas pāru. Parasti tas dzīvo visu gadu, izņemot tā diapazona aukstākās daļas un vienas pasugas gadījumā.


Galapagu vanags

Galapagu vanags - Pēc izmēra līdzīgs sarkano astes vanagam un Ziemeļamerikas Svainsona vanagam, Galapagu vanags ir aptuveni 55 cm no knābja līdz astei un spārnu platums ir 120 cm. Sievietes ir ievērojami lielākas nekā tēviņi, tāpat kā daudzām plēsīgo putnu sugām. Nobrieduši pieaugušie parasti ir kvēpu brūngani melni ar nedaudz tumšāku vainagu. Bāli brūnas, pelēkas vai bifeļādas spalvas ir ap mantijas malu, un aste ir sudrabaini pelēka. Viņu pelēcīgi melnais rēķins kontrastē ar dzelteno smadzenēm, kājām un pēdām. Nepilngadīgie ir melni brūni, plankumaini ar baltu un baltu, un no mutes kaktiņiem stiepjas melna svītra. Atšķirībā no pieaugušajiem viņu rēķins ir zili pelēks pamatnē, viņu smadzenes ir pelēkzaļas un pēdas gaiši dzeltenzaļas. Izņemot lieluma atšķirību, vīrietis un sieviete izskatās diezgan līdzīgi.


Augšzemes buča

Augšzemes buča - Tas atrodas Butānā, Ķīnā, Honkongā, Pakistānā, Irānā, Japānā, Kašmiras Kazahstānā, Ziemeļkorejā, Dienvidkorejā, Mongolijā, Nepālā, Indijas Republikā, Krievijā, Tadžikistānā un Uzbekistānā. Tās dabiskais biotops ir boreālie meži.


Sarkanais astis



Sarkanais astis - Sarkanais astes vanags ir plēsīgs putns, kas ir viena no trim sugām, kas Amerikas Savienotajās Valstīs sarunvalodā ir pazīstama kā “vistu vanags”, lai gan vistas reti medī. Tas vairojas lielākajā daļā Ziemeļamerikas, sākot no Aļaskas rietumiem un Kanādas ziemeļiem līdz pat dienvidiem līdz Panamai un Indijas rietumiem, un tas ir viens no visizplatītākajiem buteosiem Ziemeļamerikā. Red-tailed Hawks var pielāgoties visiem biomiem savā diapazonā. Ir četrpadsmit atzītas pasugas, kuru izskats un diapazons ir atšķirīgs. Tas ir viens no lielākajiem Buteo ģints pārstāvjiem Ziemeļamerikā, parasti tas sver no 690 līdz 1600 gramiem un ir 45–65 cm garš, un spārnu platums ir no 110 līdz 145 cm. Red-tailed Hawk izmērs ir dzimum dimorfisms, un sievietes vidēji ir par 25% smagākas nekā vīrieši.

pūdelis sajaukts ar čivavas kucēniem

Rupja kājiņa Buzzard

Rupja kājiņa Buzzard - Tas vairojas klintīs, nogāzēs vai kokos, dodot apmēram četras olas, bet vairāk labos leminga gados. Tas medī atklātā zemē, ēdot mazus zīdītājus un miesas. Šī suga kopā ar Osprey ir viens no nedaudzajiem lielajiem plēsīgajiem putniem, kas regulāri lidinās.


Baltais rumpis Vanags


Sarkano plecu vanags

Sarkano plecu vanags - Tēviņu garums ir no 43 līdz 58 cm, svars aptuveni 550 g un spārnu platums 96 cm. Sievietes ir nedaudz lielākas, garums ir no 48 līdz 61 cm, svars ir aptuveni 700 g, un spārnu platums ir aptuveni 105 cm. Pieaugušajiem ir brūngana galva, sarkanīga krūtis un gaišs vēders ar sarkanīgiem stieņiem. Viņu aste, kas pēc Buteo standartiem ir diezgan gara, ir apzīmēta ar šaurām, baltām joslām. Sarkanais “plecs” ir redzams, kad putns ir nolecis, kā redzams attēlā pa labi. Šo vanagu augšējās daļas ir tumšas ar bāliem plankumiem, un tām ir garas, dzeltenas kājas. Rietumu putni var izskatīties vairāk sarkani, kamēr Floridas putni parasti ir bālāki. Pieaugušo spārni ir stiprāk atdalīti augšējā pusē. Sarkano plecu mazuļus, visticamāk, jauc ar mazuļu plaša spārna vanagiem, taču tos var atšķirt pēc garās astes, pusmēness veida spārnu marķējumiem un vairāk plandoša, Accipiter līdzīga lidojuma stila.


Ceļmalas vanags

Ceļmalas vanags - Ceļmalas vanags ir salīdzinoši mazs plēsīgs putns, kas sastopams Latīņamerikā.


Pelēkais Vanags

Pelēkais Vanags - Tas vairojas no ASV dienvidrietumiem un Meksikas dienvidiem līdz Bolīvijai, Brazīlijai un Argentīnas centrālajai daļai. Trinidādē tas ir diezgan izplatīts, un nesen Tobago novēroti.


African Mountain Buzzard - 45-50 cm augstumā tas ir mazāks par Steppe Buzzard un tumšāk brūnā krāsā, un augšpusē tas ir mazāks.


Plaša spārna vanags

Plaša spārna vanags - Pieaugušo putnu izmērs ir no 34 līdz 45 cm, svars no 265 līdz 560 g un spārnu platums no 81 līdz 100 cm. Tāpat kā vairumā rapšu, arī sievietes ir nedaudz lielākas nekā vīrieši. Pieaugušajiem ir tumši brūnas augšējās daļas un vienmērīgi izvietotas melnbaltas joslas astē. Gaiši morfi ir gaiši apakšā un apakšā, un tiem vēderā ir biezi kanēļa stieņi. Gaismas morfu, visticamāk, jauc ar sarkano plecu vanagu, taču šai sugai ir garāka, spēcīgāk atrauta aste, un pieaugušo sarkano plecu atlocītie spārni un vienkrāsainā krāsa parasti ir atšķirīga. Tumši morfi ir tumšāki brūni gan augšdaļā, gan apakšdaļā. Tie ir daudz retāk sastopami nekā gaišās krāsas variants. Dark-morph Īsās astes vanagi ir līdzīgi, bet zem astes ir bālgani ar vienu apakšzonu. Plaša spārna vanagu spārni ir salīdzinoši īsi un plati, ar konusveida, nedaudz smailu izskatu raksturīgu tikai šai sugai.


Mainīgais Vanags

Mainīgais Vanags - Mainīgais vanags ir polimorfā plēsīgo putnu suga Accipitridae ģimenē. Tas ir plaši izplatīts un bieži sastopams atklātos biotopos Dienvidamerikas rietumos un dienvidos, ieskaitot Folklendu salas. Tās taksonomija tiek apstrīdēta, un daži to sadala plaši izplatītajā sarkano muguru un Puna vanagu centrālajā un ziemeļu Andu augstienē, taču atšķirības starp abām ir neskaidras, un tāpēc nesenās varas iestādes ir ieteikušas tos uzskatīt par vienu sugu.


Pārgalvīgs vanags

Pārgalvīgs vanags - Šī suga ir atvērtu, sausu zālāju, prēriju un krūmu stepju valsts liels, garu spārnu vanags; tas ir endēmisks Ziemeļamerikas iekšējām daļām. To izmanto kā piekūnu putnu savā dzimtajā areālā.


Ridgveja Vanags - Ridgway's Hawk sākotnējā vaislas klāstā bija Haiti un Dominikānas Republika, kā arī dažas blakus esošās salas un atslēgas. Kopš 2006. gada tās vienīgā zināmā populācija dzīvo Los Haitises nacionālajā parkā Dominikānas Republikas ziemeļaustrumos, kuru galvenokārt klāj mitrs kaļķakmens mežs.


Garkājains Buzzard

Garkājains Buzzard - Pēc izskata tas ir līdzīgs nelīdzenajam kņudam, bet lielāks un izturīgāks. Ir daudz dažādu krāsu formu, taču parasti garām kājām ir skaidri oranža nokrāsa līdz apspalvojumam, sarkana vai oranža aste, bāla galva un lielākoties balti spārni. Parasti spārnam ir raksturīgs melns karpālā plāksteris un tumša aizmugurējā mala. Mugura un bikses bieži ir tumšas vai dziļas. Apspalvojums atšķiras no spocīgi bāliem indivīdiem līdz ļoti tumšiem. Daži apspalvojumi ir gandrīz līdzīgi Steppe Buzzard, parastā buļļa austrumu pasugas, bet garo kāju buzdiem ir garāki spārni, un tie drīzāk atgādina raupju kāju sūnu vai pat nelielu Aquila ērgli.


Šakāls Buzzard - Šakāla Buzzard ir 55–60 cm garš Āfrikas plēsīgais putns ar trim galvenajām pasugām.


Grūbera vanags

Grūbera vanags - Havaju vanaga izmērs ir aptuveni 40 līdz 46 centimetri. Sieviete ir lielāka par vīrieti. Pastāv divas krāsu fāzes: tumšā fāze un gaišās krāsas fāze. Pieaugušajiem pēdas un kājas ir dzeltenīgas, pusaudžiem - zaļganas.


Svainzona pūlis

Svainzona pūlis - Svainsauna vanags ir liels Falconiformes buteo vanags, kas dažreiz atdalīts Accipitriformes līdzīgi kā tā radinieki. Šī suga tika nosaukta britu dabaszinātnieka Viljama Svainšona vārdā. Tas ir sarunvalodā pazīstams kā Grasshopper Hawk vai Locust Hawk, jo tas ļoti mīl Acrididae un rijīgi apēdīs šos kukaiņus, kad vien tie būs pieejami.


Rufous-tailed Hawk - Rufous-tailed Hawk ir sastopams Argentīnas dienvidos un Čīlē, ieskaitot visu Tierra del Fuego reģionu.