Galapagu dzeltenā vainaga nakts gārnis

Attēla avots

The Dzeltenā cekulainā nakts gārnis , ir mazāks gārnis, pēc izskata līdzīgs Melnajam vainagotajam nakts gārnam. Dzeltenā cekulainā nakts gārnis aug apmēram līdz 21 collai, un tā spārnu platums ir 44 collas. Tas ir diezgan mazs, garām kājām, īss kakls Herons ar melnu rēķinu. Parasti tas atrodas ap dīķiem, purviem un zemienes mežiem. Dzeltenais cekulainais nakts gārnis ir drukns gārnis ar pulverveida zilu vai pelēku ķermeni un brūni-baltiem raibiem spārniem. Viņu seja ir melnā un baltā krāsā, un viņu vainagi / cekļi ir gaiši dzelteni un slaucīti atpakaļ kā plūme.

Dzeltenajiem cekulainajiem nakts gārniem ir lielas un sarkanas acis un smags, melns knābis.

Dzeltenā cekulainā nakts gārnis ir ļoti rets un nenotverams putns. Lai atrastu šo putnu, tāpat kā jebkuru putnu, ir jāsaprot, kāda ir tā dzīve.



Kad un kur tas būs, ir paredzams, bet dažreiz tā ir tikai veiksme. Saule, kas noriet un nāk uz augšu, nosaka darbības grafiku. Paisums un bēgums var nodrošināt daudz laika ēst vai laiku, lai izveidotu ligzdas.

Dzeltenā cekulainā nakts gārnis ir grūti pamanāms putns. Nakts paradumu dēļ to sauc par nakts gārni. Tai patīk vēsas miega vietas un ligzdošana virs negāzēta ūdens. Šķiet, ka tas tumšu nokrāsu izvēlas dziļi mežā vai alās lagūnu malās vai koku galerijā, kas stāv ūdenī.

Dzeltenā cekulainā nakts gārnis izdala gaiši zili zaļas olas nūju platformā, kuras centrā ir ieplaka ar lapām. . . nav viegli apmeklēt, jo šķiet, ka tā dod priekšroku zariem, kas izvirzīti virs ūdens.

Dzeltenā cekulainā nakts gārnis barojas ar vēžiem, mīdijām, vardēm, gliemežiem un mazām čūskām. Tās dzeltenīgi zaļās kājas stāv ūdenī apmēram 2 vai 3 collas dziļi, lai sagrābtu mazus koraļļu zilos krabjus. Tas viņus tipiskā gārņa veidā nomet kaklā. Viņu kopīgais lidojuma izsaukums ir augsta, čīkstoša miza, kas izklausās kā ‘kowk’ vai ‘kaow’.

Vairāk Galapagu krasta putnu:

Lielais Zilais gārnis | Lava Gārnis | Dzeltenā cekulainā nakts gārnis Galapagu flamingo | Amerikas austers | Vilets | Whimbrels | Putns ar melnu kaklu