Galapagu maskētais putnu putns

Attēla avots

Maskēts putnu putns

The Maska Booby (Sula Dactylatra) ir lielākais no Galapagu putnu putniem un var izaugt no 30 līdz 35 collām (76 līdz 89 centimetri) garš un no 5 līdz 6 pēdām (1,5 līdz 1,8 metri). Pieaugušus putnus var viegli identificēt ar skaisto balto galvu, ķermeņa un spārnu aizsegiem, tumšajām astēm, maskām un plankumiem uz muguras.



Jauni maskēti mati ar pelēkām kājām un pēdām. Dažreiz viņu tumšo galvu un vēderus var sajaukt ar Brown Booby un Nazca Booby .



Maska Booby vispirms metas okeānā, lai noķertu lidojošās zivis un kalmārus. Tas var nirt no attālumiem, kas pārsniedz 90 pēdas.

Maska Booby klusē jūrā, bet ligzdojošajās kolonijās viņam ir niedru svilpoša apsveikuma zvans. Atrodoties pavairošanas vietās, šiem putniem ir plašs sēkšanas un pekošanas piezīmju klāsts.

Maskētie kucēni ir izplatīti tropos un subtropos, kas ligzdo kolonijās gar klintīm vai jūras malā. Šie ir vienīgie boobiji Galapagu salās, kuriem ir ikgadējs vairošanās cikls, lai gan cikls dažādās salās ir atšķirīgs. Tornis salā lielākā daļa olu tiek dētas laikā no augusta līdz novembrim, savukārt Huda salā (Espanola) - no novembra līdz februārim.

Maskētais pātags ligzdu veido seklā zemes padziļinājumā. Tas ligzdo lielās kolonijās. Sieviete parasti dēj vienu līdz divas olšūnas. Abi vecāki inkubē olšūnas. Viņi olas silda ar savām tīklotajām kājām. Olas izšķiļas apmēram 43 dienās. Ja ir divas olas, pirmās var izšķilties deviņas dienas pirms otrās olas.

Maska Booby cāļi uzplaukst, kad viņiem ir nedaudz vairāk par trim mēnešiem. Vecāki viņus aprūpēs vēl vienu vai divus mēnešus. Tēviņi pārosies tikai ar vienu mātīti.

Maska Booby dzīvo atklātā okeānā. Zeme nāk tikai, lai audzētu un audzinātu savus mazuļus.