Franciscana attēli un fakti

Franciskānis

Pasūtījums: Cetacea
Apakšpasākums: Odontoceti
Ģimene: Platanistidae
Suga: Pontoporia blainvillei

Franciscana, la plata upes delfīns ir iekļauts IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā nepietiekama informācija (DD), kas nav pietiekama informācija, lai tieši vai netieši novērtētu tā izmiršanas risku.

Valstis
Argentīna , Brazīlija un Urugvaja
Franciskāņu biotopi
Epipelāģisks (0-200 m) , Jūras neeritika , Jūras okeāna , Pelagic , Pastāvīgās upes / straumi / strauti (ieskaitot ūdenskritumus) un Mitrāji (iekšzemes)
Daži fakti par
Franciskānis



Pieaugušo svars : 40,5 kg (89,1 mārciņas)

maltiešu rotaļlietu pūdelis kucēni

Sievietes briedums: 912 dienas



Vīriešu briedums: 912 dienas



Grūtniecība: 319 dienas

Zīdīšana: 319 dienas

Metiena lielums: 1



Metieni gadā: 1

Intervāls starp metieniem: 730 dienas

Svars dzimšanas brīdī : 7,9 kg (17,38 mārciņas)



Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Fakti par franciscana

Binoma nosaukums Pontoporia blainvillei La Plata delfīns (Pontoporia blainvillei) ir upes delfīns.

La Plata delfīnu areāls La Plata delfīns (Pontoporia blainvillei) ir upes delfīns.

La Plata delfīns (Pontoporia blainvillei) ir upes delfīns.

La Plata delfīns jeb Franciscana (Pontoporia blainvillei) ir raksturīgs Atlantijas okeāna dienvidrietumu centrālās daļas rietumu piekrastes ūdeņiem (Brazīlija, Urugvaja un Argentīna) un ir viens no retākajiem un sliktāk pazīstamajiem Dienvidamerikas delfīniem.

Kanādas Nacionālā pētniecības padome Piezīmes: Franciscana, Pontoporia blainvillei, ir delfīns, kas visā tās zivsaimniecībā piedzīvo plašu nejaušu mirstību

Apraksts: Franciskāns ir viens no mazākajiem vaļveidīgajiem pasaulē.

- [2004. gada 29. oktobris] Mēs jau iepriekš ziņojām, ka galvenā cisteīna proteāze sālījuma garneļu Artemia franciscana embrijos un kāpuros ir heterodimērisks proteīns, kas sastāv no.

Franciscana ir [CITIES sarakstā iekļautā apdraudētā suga]

GARUMS UN SVARS Franciscana ir viens no mazākajiem vaļveidīgajiem; vidējais garums gan vīriešiem, gan sievietēm ir 6 pēdas (1.

2004. gada 7. jūnijs Sālījuma garneles (Artemia franciscana) ir tetraploīdas, savukārt priežu zāģlapsiņai (Diprion similie) ir diploīdi tēviņi, bet tetraploīdas mātītes.

Saglabāšanas statuss: Franciscana ir izplatīts vietējās vietās

Tā kā nav veikts visaptverošs pētījums, lai novērtētu zvejniecības ietekmi uz sugu, franciscana IUCN Sarkanajā grāmatā ir iekļauta kā “datu trūkums”.

UZVEDĪBA: Franciscana ir grūti pamanāms vairāku iemeslu dēļ. ( Pilns teksts )

Rio Grande do Sul piekrastē ir zināms, ka franciscanas vairojas sezonāli; dzemdības notiek no oktobra līdz februāra sākumam (apmēram 75% no oktobra līdz decembrim). ( Pilns teksts )

Aizraujoši fakti: Franciscanas ir vienīgie upes delfīnu ģimenes pārstāvji, kas dzīvo jūrā.

STĀVOKLIS Vairāki simti franciskaņu katru gadu nejauši tiek noķerti haizivju tīklos ar iepriekšējām aplēsēm līdz 1500.

sarkanais deguna bulterjers

Aptaujas (ieskaitot pludmales apsekojumus, muzeju kolekciju apmeklējumus, intervijas ar vietējiem iedzīvotājiem) norāda, ka franciscanas ir ārkārtīgi reti sastopamas vai to nav vispār divos apgabalos ziemeļu daļās starp Makao (Riodežaneiro štata dienvidu štats) un Ubatuba (São ziemeļu ziemeļi). Paulo štats) un Esparito Santo štata dienvidos (Azevedo et al.

Neskatoties uz to, ka franciscanas tiek uzskatītas par vienu no upes delfīniem, tās galvenokārt atrodas piekrastes jūras ūdeņos, reizēm sastopot grīvas.

Kad viņi piedzimst, franciscanas ir apmēram 70 cm (28 collu) garas.

Franciskāni visbiežāk sastopami La Plata grīvā, taču tie nav pakļauti augšup pa straumi tālāk par Buenosairesu.

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar F