Fiordlandes cekulainais pingvīns

REKLĀMA Attēla avots

The Fiordlandes cekulainais pingvīns ir kautrīga un kautrīga pingvīnu suga, kas dzīvo un vairojas nelīdzenajā Jaunzēlandes Dienvidu salas rietumu un dienvidrietumu piekrastē, ieskaitot divas Stewart un Solander piekrastes salas. Fiordlandes cekulainā pingvīna vairošanās un mazuļu ieradumus ir bijis grūti izpētīt, jo tas dzīvo mērenajos lietus mežos.



Ligzdošanas vietas ir grūti saskatīt biezās veģetācijas dēļ, kur atrodas ligzdas.

Tiek lēsts, ka kopējā fiordlandes pingvīnu populācija ir mazāka par 1000 vaislas pāriem. Cilvēki viegli traucē, šķiet, ka to populācija samazinās cāļu plēsēju dēļ, ko ievedušas tādas sugas kā suņi, kaķi, seski un mēteļi.



Fiordland pingvīnu raksturojums

Fiordlandes cekulainais pingvīns ir vidēja izmēra, dzeltenā cekulains, melnbalts pingvīns, augot aptuveni 17 collas garš un sverot 8 mārciņas.

Fiordlandes cekulainajam pingvīnam ir tumšas, zilganpelēkas augšējās daļas ar tumšāku galvu un baltas zem daļām. Tam ir plata, dzeltena uzacu josla, kas stiepjas virs acs un nokrīt uz kakla. Lielākajai daļai putnu uz sejas ir 3 - 6 bālganas svītras.

hound terjers sajauc kucēnus

Fiordlandes cekulainie pingvīni un Snares salas pingvīni ir līdzīgi cekuliņi, taču Snares salas pingvīniem parasti aiz sārtas ir ādas rozā plankumi; Fiordlandes pingvīni to nedara. Atšķirībā no Stāvs cekulains pingvīns , šķiet, ka uzceltas ir tikai visvairāk Fiordlandes cekulu aizmugurējās daļas.

Fiordland pingvīnu diēta

Fiordlandes cekulainais pingvīns barojas ar kalmāriem, astoņkājiem, kriliem un zivīm.

Fiordlandes pingvīnu uzvedība

Fiordlandes cekulainie pingvīni ligzdo brīvās kopienās zem krūmiem, akmeņainās plaisās vai starp koku saknēm, tuvu viens otram, bet nav redzami viens otram.

bulterjera laboratorijas maisījuma kucēni

Fiordland pingvīnu reprodukcija

Tēviņi atgriežas vairošanās vietās jūnijā (ziemas vidū), parasti iepriekšējo gadu ligzdas vietā. Sieviete seko neilgi pēc tam, un jūlijā tiek dētas divas olšūnas. Olas tiek inkubētas 30 līdz 36 dienas, vecākiem mainot ligzdu (garās 5 līdz 12 dienu maiņās), bet otra iziet jūrā, lai barotos.

Tāpat kā daudzu pingvīnu sugu gadījumā, pirmā olšūna parasti neizdodas izšķilties, un pat tad, ja izšķiļas abi cāļi, mazākais cālis no pirmās olas bieži vien nespēj sacensties par pārtiku, īsā laikā mirstot no bada.

Zinātnieki domā, ka šī ģenētiskā īpašība ir attīstījusies kā līdzeklis, lai nodrošinātu vismaz vienu veselīgu pēcnācēju. Pēc tam izdzīvojušo cāli tēviņš apsargā, un sieviete to baro pirmajās dzīves nedēļās. Pēc tam abi vecāki baro cāli, pārmaiņus medot pēc pārtikas.

Klejojošie cāļi, ja viņi atrodas tuvumā, bieži vien var “saspraust” (veidot grupas) kopā ar citiem cāļiem, bet viņi atgriezīsies barotajā ligzdā. Cāļi lido (pelēkās dūnu spalvas aizstājot ar pieaugušām spalvām) novembrī, kad viņiem ir desmit nedēļas, un viņi tagad var peldēties un paši atrast pārtiku. Viņi atgriezīsies savās kolonijās, lai vairotos apmēram piecu gadu vecumā.

Fiordland pingvīnu plēsēji

Dabiski plēsēji no Fiordlandes cekulainajiem pingvīniem ietver kažokādas roņi un dažas lielas zivju sugas. To apdraud arī ievazāti plēsēji, tostarp Weka, suņi, kaķi, mēteļi un žurkas.

Fiordlandes pingvīnu aizsardzība

Šī pingvīna pašreizējais statuss ir neaizsargāts, jo tajā ir maz iedzīvotāju. Pašreizējie populācijas aprēķini svārstās no 2500 līdz 3000 pāriem, un tiek uzskatīts, ka kopš 1980. gadu beigām tas ir samazinājies par aptuveni 33%.