Parastais Nighthawk

Parastais jūras naks, Chordeiles minor, ir murgs.

Common Nighthawk attēls ir licencēts ar Creative Commons Attiecinājums .
Sākotnējais avots : Parastais Nighthawk
Autors : Gavins Keefe Šēfers



Parastais jūras naks ir klasificēts kā vismazāk uztraucamais. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.

Parastais jūras naks, Chordeiles minor, ir murgs. Pieaugušajiem ir brūnas spalvas ar dažām tumšākām (dažām melnām spalvām), pelēkā un baltā krāsā augšdaļā un krūtīs. Garie spārni ir melni un lidojuma laikā atklāj baltu joslu. Aste ir tumša ar baltu barjeru, un apakšdaļa ir balta ar melniem stieņiem. Pieaugušam vīrietim ir balts kakls, savukārt mātītei ir gaiši brūns kakls. Viņu vairošanās biotops ir atvērta valsts visā Ziemeļamerikā. Vairāk



Parastais jūras naks ir ļoti rets klaidonis Rietumeiropā. Viņi spārnā noķer lidojošus kukaiņus, galvenokārt barību meklējot rītausmas un krēslas tuvumā (crepuscular), dažreiz naktī ar pilnmēnesi vai netālu no ielas apgaismojuma. Zvans ir īss palīgs, kuru parasti dzird virs galvas. Tēviņš pieklājības laikā veic gaisa displeju, radot strauju niršanas tuvumā skaņu. Skaņu rada gaiss, kas steidzas pa spārnu galiem. Vairāk



Meklējot lidojošos kukaiņus krēslā un rītausmā, parasto naksniku var redzēt ar floppy lidojumu lauku vai pilsētu teritorijās. Tā baltie spārnu plankumi un nepastāvīgais lidojums liek izskatīties kā liels sikspārnis ar lukturiem, un dažās jomās tas ir pazīstams kā 'bullbat'. Nāciet Nestcams vērot ligzdojošus putnus. Vairāk

Ziemeļamerikas areāls Common Nighthawk ir noslēpumains putns, kas visbiežāk tiek novērots lidojuma laikā, kad to var viegli noteikt pēc baltās joslas katrā garajā, smailajā spārnā. Šis raibais pelēkais un melnais putns ir ar lielām acīm. Tam ir arī niecīgs knābis ar lielu atstarpi, ko ieskauj stingras spalvas, ko sauc par riktāliem sariem, kas palīdz putnam noķert savu gaisa upuri. Vairāk

Common Nighthawk ir naktsdzirnavas, kas dzīvo atklātā Ziemeļamerikas valstī, tostarp plaši izplatītos ASV apgabalos. Šo sugu var atrast arī sadedzinātās meža platībās. Viņi ligzdo uz kailās zemes un brīžiem atrodas uz celmiem vai jumtiem. Ziemas mēnešos parastais zirgaudzētava migrēs uz Dienvidameriku un reti uz Rietumeiropu. Šī suga migrē ganāmpulkos. Viņi medī pārtiku rītausmā un krēslas stundās, noķerot spārnos lidojošus kukaiņus. Vairāk



Parastais ligzds patiesībā nav vanags. Tas faktiski ir naktsdzirnu ģimenes loceklis. Nightjar ģimenē ietilpst pātaga nabadzīgā griba un kopējā sliktā griba. Parastais jūras naks ir apmēram 10 collu garš skuju izmēra putns. Tam ir plankumainas pelēcīgi brūnas spalvas, gara dakšveida aste un gari smaili spārni ar platu baltu spārnu joslu. Parastajam naktim ir liela mute ar sariem, kas palīdz noķert kukaiņus. Vairāk

Parastās Nighthawk Nighthawk ir zemes ligzdotāji, kas parasti vairojas izcirtumos, prērijās, izdedzinātās platībās, apstrādātos laukos, akmeņainos atsegumos un citos atklātos vai daļēji atvērtos biotopos. Nighthawk tēviņš pārsteidzoši demonstrē gaisu virs ligzdas vietas. Vispirms viņš riņķo augstu virs vietas, vienlaikus sniedzot izteiksmīgus skaļus deguna 'peent' zvanus, un pēc tam pēkšņi strauji ienirst sēdošās sievietes virzienā ar spārniem, kas turēti stingrā 'V. Vairāk

red heeler borderkollijs

Parastais Nighthawk lidojumā - (W. Schmoker) Retāk sastopamais Vairāk



Parastais naksnis vairojas no Jukonas austrumiem līdz Jaunskotijai un uz dienvidiem caur lielāko ASV daļu, izņemot Aļasku un Havaju salas. Ziemo Dienvidamerikā. Parastais jūras naks ir apdraudēta suga Ņūhempšīrā. Zinātnieki uzskata, ka tas var būt saistīts ar ligzdojošo biotopu zudumu un pastiprinātu insekticīdu lietošanu, kas iznīcina kukaiņus, kuri parastajam nūjam ir jāizdzīvo. Biotops Parastais jūras naksnis sastopams atklātos mežos, izcirtumos vai laukos. Vairāk

Common Nighthawk, Uncommon Sound Transcript-198 = View Show Summary & Photo Play MP3 Download MP3 BirdNote Common Nighthawk, neparasta skaņa Tas ir BirdNote! Šī putnu skaņa spilgti izraisa siltu vasaras vakaru. Tas ir Common Nighthawk lidojuma izsaukums. Krēslas laikā ar garajiem, slaidajiem spārniem noslēdzoties virs galvas, naksnītis pēkšņi, nemierīgi virzoties virzienā, padzen gaisa kukaiņus. Vairāk

Parastais naksnis ir skaists putns ar baltu svītru katrā spārnā. Viņi ir 8-10 collas garš. Vai zinājāt, ka viņiem ir viegli triecieni un smaili spārni? Viņi rada skaņu, piemēram, pee-ilk un keeeeeer. Ziemeļamerikā parastais jūras nūja dzīvo Dienvidamerikā. Viņi dzīvo arī zālājos, atklātos mežos un pilsētās. Vairāk

Parastais Nighthawk joprojām ir maz zināms. Lielākā daļa šīs sugas pētījumu ir bijuši īstermiņa un anekdotiski, un specifiski dati par lielāko daļu tās dzīves vēstures ir nepietiekami, īpaši no tās vairošanās areāla dienvidu daļas un no Dienvidamerikas ziemošanas vietām. Šis spārns bieži tiek novērots spārnā, krēslas un rītausmas laikā pār pilsētas un lauku rajoniem kutina kukaiņus. Vairāk

Īpašības: Parastais naksnis (Chordelies minor) ir vidēja izmēra putns, kurš darbojas naktī vai krēslā. Tam ir noslēpumains apspalvojums, gari spārni, īsas kājas un ļoti īss rēķins. Tās plašā mute liek spārnā lielus kukaiņus, un lidojums ir ļoti veikls, kluss un nepastāvīgs. Parastās nūtjas neveido ligzdu, tās dēj olas uz kailās zemes. Viņu deguna zvans ir izplatīta skaņa vasarā gan pilsētās, gan laukos. Vairāk

Common Nighthawk, Džons Džeimss Audubons, akvarelis, pievienošanās numurs 1863.17.147. Šeit attēlotais parastais jūras velns nav saistīts ar vanagiem. Atšķirībā no vanaga, viņiem ir mazas, vājas kājas bez taloniem, kas apgrūtina asari, nemaz nerunājot par laupījuma sagrābšanu un plosīšanu. Arī īss, vājš rēķins, kas sastāda neproporcionāli lielu muti - jo labāk sagraut lidojošos kukaiņus, kas veido viņu uzturu (vaboles, kodes, odi, spietojošās skudras utt.) Vairāk

Parastās naktas garums ir no deviņām līdz desmit collām (23 līdz 25 cm). Tas vairojas no Kanādas līdz Rietumindijai un ziemo Meksikā un Dienvidamerikā. Tas ir sastopams atklātā mežā un pilsētās. Prieka laikā tēviņš izdara niršanas no gaisa sēriju, kas beidzas ar strauji augošu skaņu, ko rada gaiss, kas tiek virzīts caur spārnu spalvām. Mazākā nūja jeb Teksasas jūras nūja ir no 20 līdz 23 cm gara un ir gaišāka nekā parastā naka. Vairāk

Common Nighthawk ID padomi Identifikācijas padomi Common Nighthawk Common Nighthawk zvanam Klausieties Common Nighthawk (Skaņas failu nodrošina un autortiesības pieder Naturesongs.com, 2003) Diapazona karte: (noklikšķiniet, lai palielinātu.) Common Nighthawk selekcijas karte USGS selekcijas karte Papildinformācija: Kornela ornitoloģijas laboratorija Fotoattēli, apraksts, skaņa, diapazons un aizsardzības statuss. Vairāk

Parastais naksnis ir pelēkbrūns putns ar šauriem spārniem. Katrā spārnā viņiem ir balta josla. Viņu astes ir robainas. Zem zoda ir arī balts. Tēviņiem astē ir balta josla. Balss Viņiem ir deguns pee-ik vai peent. Biotops Šis naks ir sastopams atklātos priežu mežos un atklātā zemē. Tos var redzēt arī sēžam uz žoga stabiem, jumta galiem, stieplēm un uz zemes. Vairāk