Apkakles Pratincole

Pratincoles bridējputnu vidū ir neparastas ar to, ka parasti savus kukaiņu upurus medī spārnā kā bezdelīgas, lai gan tās var baroties arī uz zemes.

Collared Pratincole attēls ir licencēts ar Creative Commons Attiecinājums-kopīgošana līdzīgi .
Sākotnējais avots : Pašu darbs
Autors : Ludovičs Hirlimans



Apkakles apkakle ir klasificēta kā vismazāk uztraucamā. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.

kavaliera spaniela pūdeļu maisījums

apkakles Pratincole, un tā ir īsāka astes un garāka kājas. Neskatoties uz to, ka tumšais pakaļgals un baltas spārna aizmugures malas trūkums ir diagnostiski, šīs pazīmes ne vienmēr ir viegli redzamas laukā, it īpaši tāpēc, ka Collared Pratincole kastanis zem spārna šķiet melns, ja vien nav iegūti izcili skati. Šī putna zinātniskais nosaukums piemin somu izcelsmes zoologu Aleksandru fon Nordmanu. Vairāk



Kaklasiksnas jeb parastais pratincole, Glareola pratincola, ir bridējputns no pratincole dzimtas Glareolidae. Pratincoles bridējputnu vidū ir neparastas ar to, ka parasti savus kukaiņu upurus medī spārnā kā bezdelīgas, lai gan tās var baroties arī uz zemes. Kaklasiksna Pratincole ir atklātas valsts putns, un to vakaros bieži redz pie ūdens, vanagojot kukaiņus. Tas ir sastopams Eiropas siltākajās vietās, Āzijas dienvidrietumos un Āfrikā. Vairāk



Fizikālās īpašības: apkakles pratinkola garums ir no 8 līdz 9,8 collām (22 līdz 25 centimetri), un tā svars ir no 2,1 līdz 3,7 unces (60 līdz 104 grami). Tā ir dūmakaini pelēkbrūna krāsa aizmugurē un bāla vēderā. Vaislas sezonā kaklā ir dzeltens plankums, ko ieskauj plāna melna apkakle. Rēķins ir sarkans pie pamatnes un melns citur. Kaklasiksnas pratincoles ir slaidas, ar īsām kājām un gariem spārniem. Vairāk

Diēta: apkakles pratincoles galvenokārt ēd kukaiņus, kurus viņi noķer lidojuma laikā vai satver no zemes. Zāles un vaboles veido lielāko daļu viņu uztura. Uzvedība un reprodukcija: Apkakles pratincoles ir sastopamas lielos ganāmpulkos gan vairošanās, gan vairošanās periodā. Viņi mēdz pavadīt laiku, barojoties gaisā, un pēc tam noteiktu laiku atpūsties uz zemes. Viņi ligzdai skrāpē seklu ievilkumu zemē, dažreiz to izklājot ar veģetācijas gabaliem. Vairāk

Kaklasiksna Pratincole (citi nosaukumi: Common Pratincole) Iepriekš uzskatīts par specifisku Austrumu Pratincole, bet ir nopelnījis atsevišķu sugu statusu. Apkakle Pratincole lielākajā daļā aspektu ir ļoti līdzīga Austrumu Pratincole, un tiek uzskatīts, ka tā ir migrējoša. Atdalīts no Austrumu Pratincole ar bālāku apvalku, bāliem galiem līdz sekundāriem, izteiktāk dakšveida astei un garākas astes galam, kas, tupot, sasniedz primāros galus. Izplatība: tiek uzskatīts, ka vairojas Pakistānā un ziemā apmeklē Indiju. Vairāk



Kakla siksnas ir ļoti rūpīgas vienmēr, pat audzējot. Viņi daudz laika pavada, atpūšoties uz zemes starp barošanos no gaisa. Viņi mēdz būt skaļi, it īpaši vaislas kolonijās un migrācijā. Viņu lidojums ir peldošs. ĒDINĀŠANA EKOLOĢIJA UN UZTURĒŠANA Noķeriet lidojošos kukaiņus uz spārna un dzenot laupījumu zemē, skrienot vai īsi lecot gaisā. Vairāk

pratincoles, piemēram, ļoti līdzīgā Collared Pratincole, kurai ir arī kastaņa spārns, un Black-winged Pratincole, kurai ir kopīgas melnas augšējā spārna lidojuma spalvas un baltas aizmugures malas trūkums spārnā. Šīs pazīmes ne vienmēr ir viegli redzamas laukā, it īpaši tāpēc, ka kastaņa pakaļgals šķiet melns, ja vien netiek iegūti izcili skati. G. maldivarum 2004. gada 7. februārī, 2. Vairāk

Kaklasiksnas pratincole olas dubļu plakanajā ligzdā Emile Barbelette / Biosphoto Kaklasiksnas pratincole cāli ar olu Hanne & Jens Eriksen Kaklasiksnas pratincole ar cāli un olu ligzdā Hanne & Jens Eriksen / naturepl.com Nepilngadīgo apkakles pratincole, skats no priekšpuses Hanne & Jens Eriksen / naturepl. com Juvenile collared pratincole Hanne & Jens Eriksen / naturepl.com Nenobriedušas apkakles pratincole, skats no sāniem Tonijs Healds / naturepl. Vairāk



apkakles pratincoles no sievietēm un (4), abiem dzimumiem, vaislas pieaugušajiem ir krēmkrāsas rīkles (5). Nepilngadīgajiem trūkst atšķirīgu pieaugušo galvas rotājumu, un tie atšķiras arī ar muguras apspalvojumu, kuram ir mērogots zīmējums (5) (6). Diapazons - apkaklīšu pratincole vairojas Eiropas dienvidos, ziemeļu un Āfrikas centrālajā daļā, kā arī Vidusāzijā un ziemas laikā migrē uz dienvidiem uz Āfrikas dienvidiem un Indiju (3) (7). Vairāk

Mūsu putnu ziņu dienestu vajadzībām Collared Pratincole tiek klasificēts kā Reti: sugas, kuras pašlaik uzskata par pieņemamu Lielbritānijas Putnu retumu komitejā (vai līdzvērtīgu retumu formas). Vairāk

pilnas asinis amerikāņu pitbull

Kaklasiksna Pratincole (Glareola pratincola), saukta arī par Swallow Plover, ir mazs ziemas apmeklētājs Indijā. Iepriekš tika apsvērta divu pasugu klātbūtne: G. pratincola pratincola un G. pratincola maldivarum. Bet tagad G. lpp. maldivarum ir sadalīts kā atsevišķa suga Oriental Pratincole (Glareola maldivarum). Izmērs: 23 cm Identifikācija: Apkakles Pratincole apakšējie spārni ir sarkanbrūni, un tam ir dzeltens kakls ar melnu kontūru. Spārni ir gari un smaili, un tam ir dakša. Vairāk

Apkakles apkakles augstums ir no 17 līdz 21 centimetram (6 līdz 8 collas). Tas sver apmēram 1 līdz 3 unces (37 līdz 85 gramus). Putna spārni ir sarkanbrūni, un tam ir dzeltens kakls ar melnu kontūru. Spārni ir gari un smaili, un tam ir dakša. Putna kājas ir īsas, un tas saglabā aizmugurējo pirkstu. Tam ir lielas acis, un rēķins ir izliekts un vērsts ar plašu atstarpi kukaiņu sagūstīšanai. Vairāk

Lai gan apkaklīšu pratinkolu skaits pasaulē nav apdraudēts, pesticīdu, mākslīgo mēslošanas līdzekļu, dzīvotņu iznīcināšanas un traucējumu, jo īpaši vairošanās koloniju, dēļ Eiropā un Āfrikas daļās ir samazinājies apkakļu skaits. Vaislas vietām ir nepieciešama aizsardzība. NOZĪME CILVĒKIEM Papildus olu komerciālai vākšanai apkakles pratincole cilvēkiem ir maza nozīme. Agrāk tas, iespējams, palīdzēja kontrolēt siseņu sērgas, taču to skaita samazināšanās mazina putnu ietekmi šajā ziņā. Vairāk

Kaklasiksna jeb parastā pratinkola (Glareola pratincola) ir bridējputnu suga, kas sastopama atklātā zemē Eiropas siltākajās vietās, Āzijas dienvidrietumos un Āfrikā. Tā ir migrējoša suga un ziemo tropiskajā Āfrikā, un reti sastopama uz ziemeļiem no tās vairošanās areāla. To bieži var redzēt pie ūdens vakarā. Pieaugušā cilvēka garums ir 9,5 līdz 11 collas, un spārnu platums ir no 23,6 līdz 27,5 collas. Vairāk

• Piektdien, 2009. gada 29. maijā - apkakles Pratincole Paghamā. Es un Marks šopēcpusdien izlīdām no apriņķa, lai panāktu Collared Pratincole, kas vakar vakarā ieradās Paghamā. Mēs nebijām vienīgie Hants putnu pārstāvji, kas ložņāja pāri robežai, bet es neatklāšu vārdus !! Mēs atradāmies netālu no Breach Pool (pirmo reizi mums šajā vietā un arī tas ir ļoti jauki), apmēram divdesmit minūtes pirms Pratincole parādīšanās. Vairāk