Melno delfīnu attēli un fakti

Melnais delfīnsMelnie delfīni ( Cephalorhynchus eutropia ) ir pazīstami ar daudziem citiem nosaukumiem, piemēram, Čīles delfīniem, Čīles melnajiem delfīniem un baltā vēdera delfīniem. Šiem mazajiem vaļveidīgajiem ir neasas, bezcukura galvas un ķermeņa ķermeņa forma. Šī delfīna vidējais garums ir 67 collas (1,7 m), un nobriedis delfīns sver aptuveni 132,27 mārciņas (60 kg). Viņu pleznas un lielā muguras spura ir apaļas formas. Apmatojuma krāsa ir pelēka, bet vēdera malas ir gaišas. Viņu pierē, kaklā, lūpās un zonā aiz pleznām ir baltas zīmes. Viņu kaklā ir tumši pelēka josla. Uz melnā delfīna mazuļa ir vertikālas līnijas, kas pazīstamas kā augļa krokas. Tiek uzskatīts, ka pirms dzimšanas teļš ir cieši izliekts mātes dzemdē.

Melnie delfīni galvenokārt atrodas aukstā ūdenī. Viņu dzīvotnes atrodas Čīles, Dienvidamerikas, Argentīnas, Horna raga, Bīgla kanāla seklajos piekrastes ūdeņos un Isla Navarino dienvidos. Tiek uzskatīts, ka šī suga ir ļoti rūpīga, jo tās klīst mazās grupās no 2 līdz 10 īpatņiem. Ziemeļu diapazonā grupā ir no 20 līdz 50 indivīdiem. Valdivia netālu no Čilo un Arauco līcis ir vietas, kur šie delfīni ir sastopami daudz.

Melnajiem delfīniem patīk baroties ar vēžveidīgajiem, zivīm un galvkājiem. Viņi ēd zivis arī kā anšovus, sardīnes, skolas zivis un kalmārus. Viņu uzturā dažreiz ietilpst arī zaļās aļģes. Pagaidām nav informācijas par melno delfīnu reprodukcijas modeli.

Tāpat kā citas delfīnu sugas, arī melnie delfīni var peldēt ļoti ātri. Viņi ātri var veikt īsus attālumus ar ātrumu 20 jūdzes stundā. Tad viņi sajūt jebkāda veida briesmas, viņi peld vēl ātrāk, bet tajā pašā laikā drīz nogurst. Ar normālu ātrumu viņi var peldēt stundas un var veikt lielus attālumus ar ātrumu 4 līdz 6 jūdzes stundā. Daži melno delfīnu iedzīvotāji var migrēt sezonāli, bet citi visu gadu paliek vienā apgabalā.

Čīles dienvidos delfīnus, kas nejauši iesprūst tīklos, izmanto kā ēsmu krabju pievilināšanai vai cilvēku uzturam. Sarežģītie kanāli un salas padara neiespējamu šīs sugas aizsardzību pret medībām. Pieaugošā akvakultūras nozare, iespējams, iebruka arī melno delfīnu dzīvotnēs.

Frenka Holdena melnā delfīna attēls, licencēts saskaņā ar Creative Commons attiecinājums ShareAlike 3.0

Atslēgvārdi: melns



Melnais delfīns, Čīles delfīns, baltā vēdera delfīns IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā ir norādīts kā datu trūkums (DD), kas nav pietiekama informācija, lai tieši vai netieši novērtētu tā izmiršanas risku.

Melnā delfīna nosaukumi
Jauno / melnā delfīna bērnu sauc par “teļu vai kucēnu”. Mātītes sauc par “govi”, tēviņus - par “buļļiem”. Melno delfīnu grupu sauc par “komandu, skolu, pākstu, ganāmpulku, aliansi (vīrieti) vai partiju (sievieti)”.
Valstis
Argentīna un Čīle
Melno delfīnu biotopi
Epipelāģisks (0-200 m) , Jūras neeritika , Jūras okeāna , Pelagic , Pastāvīgās upes / straumi / strauti (ieskaitot ūdenskritumus) un Mitrāji (iekšzemes)

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar B